Kategoriler
Pirinç Pilavı Tarifleri

domatesli jasmine pirinç pilavı

jasmine pirinc pilkavi 1
Domatesli jasmine pirinç pilavı tarifi, nasıl yapılır?
Yemeğin malzemeleri:
1 su bardağı jasmine pirinç (250 ml.)
1 adet domates (130 gr.)
20 gr. tereyağı
4 yemek kaşığı sıvı yağ (40 gr.)
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı kaynar su (500 ml.)

Bilgi notu:
Yayınlanmamış pirinç pilavı tariflerim arasında olan, damak tadıma uygun olarak hazırladığım domatesli jasmine pirinç pilavı tarifimi sizlerle paylaşıyorum. Pilavı kavurma usulü ile pişirdim. Pirinç ölçüsünü 250 ml. bardakla aldım. Pirinci ıslatmadım, sadece iki su yıkadım ve süzdüm. Pilavı çelik tencerede, en düşük ısıda 14+1 dakikada pişirdim. Deneyecek olanlara afiyet olsun.

Kategoriler
Pirinç Pilavı Tarifleri

gönen baldo pirinç nasıl pişirilir

baldo pirinc pilavi 1
Hasata gönen baldo pirinç nasıl pişirilir?
Yemeğin malzemeleri:
2 su bardağı hasata gönen baldo pirinç (320 gr.)
3.2 su bardağı soğuk su (640 gr.)
4 yemek kaşığı zeytinyağı (40 gr.)
1 yemek kaşığı tereyağı (40 gr.)
3 çay kaşığı tepeleme tuz

Yemeğin ön hazırlığı:
2 su bardağı pirinç, 1 çay kaşığı tuz ve üzerini kapatacak miktarda soğuk içinde yarım saat ıslatılacak. Süre bitiminde suyu değiştirilerek berrak suyu çıkıncaya kadar yıkanacak ve süzülecek.

Kategoriler
Pirinç Pilavı Tarifleri

et suyuna basmati pirinç pilavı

basmati salma pirinc pilavi 1
Et suyuna basmati pirinç pilavı tarifi, nasıl yapılır?
Yemeğin malzemeleri:
2 su bardağı basmati pirinç (Mahmood Rice Pirinç)
4.5 su bardağı kaynar et suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı (20 gr.)
1 yemek kaşığı tereyağı (40 gr.)
1 tatlı kaşığı tuz

Bilgi notu:
Diğer tariflerimizde bir su bardağı dolusu basmati pirinçle yaptığımız sade veya sebzeli basmati pilav tariflerimizi paylaştık. Bu tarifi paylaşmak için tarifimizin olgunlaşmasını bekledik. Tencerede iki ölçek basmati pirinç kullanarak tat, lezzet ve yumuşacık basmati pirincin sade pilavını yapmak hiçte kolay değil. Tarifdeki yağ çeşiti ve ölçülerini dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Biz pirince su verirken orta yağlı et suyu kullandık. Afiyet olsun.