Kategoriler
Mutfak Bilgileri

baharat torbası

baharat torbası 1
Baharat torbası nedir ve nasıl kullanılır? Yemek hazırlarken, yemeğin lezzet ve aromasını zenginleştirmek için çeşitli baharatlar kullanırız. Baharatlar kendi özelliklerine göre, yemek pişerken veya yemek piştikten sonra kullanılır. Çoğu baharatları, tencere içerisinde pişen yemeklerin içerisine ilave edemeyiz. Örneğin, kurutulmuş biberiye’yi tencere içerisinde pişmekte olan tas kebabı içerisine ilave edersek, biberiye yemeğin görüntüsünü bozacaktır. Biberiye posasını, tencere içerisinden ayıklamamız mümkün değildir. Bu yüzden, yemekler de kullanacağımız baharatları doğrudan yemek tenceresi içerisine atmak yerine, baharatları temiz bir bez torba içerisinde tencere’ye koymamız, yemeğin görüntüsünü bozmayacaktır.

Baharat torbası, çeşitli yemek ve et sularının hazırlanmasında kullanılır.

Baharat torbası nasıl hazırlanır:
Baharat torbası hazırlamak için kullanacağımız bez, temiz bir tülbent parçasıdır. Bez boyutlarının ölçülerini, kendi ihtiyacınıza uygun olarak belirleyebilirsiniz. Bu ihtiyaç da yemeklerde kullanacağınız baharatların hacimleriyle ilgilidir. Kullanacağınız baharat ölçüsüne göre, tülbenti makasla keser hazırlarsınız.

baharat torbası

Salçalı Yahniler İçin Baharat Torbası:
1 Çay Kaşığı Kekik
1 Çay Kaşığı Fesleğen
1 Diş Sarımsak
1 Adet Defne Yaprağı
5 Adet Tane Karabiber
6 Adet Maydanoz Sapı

Bu baharatlar, 10×10 cm. boyutunda kesilmiş tülbent içerisine konulacak. Tülbent dört köşesinden bir araya getirilecek ve torba halinde, boğumundan temiz bir iple sıkıca bağlanacak. Hazırladığımız bu baharat torbası, pişirilen yemek tenceresi içerisine konulacak. Yemek piştikten sonra baharat torbası hafif sıkılarak, bir daha kullanılmayacağı için atılacak.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com