Kategoriler
Sebze Yemekleri Yumurtalı Yemek Tarifleri

yumurtalı kuşkonmaz

yumurtalı kuşkonmaz
Yumurtalı Kuşkonmaz Kavurması Tarifi, Nasıl Yapılır ve Malzemeleri:
1 Bağ Kuşkonmaz (300 gr.)
1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Kuru Soğan
1 Yemek Kaşığı Tereyağı (20 gr.)
2 Adet Yumurta
1 Çay Kaşığı Silme Karabiber
1 Çay Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Kuşkonmaz bitkisi, piyasada doğada kendi halinde yetişen kuşkonmaz veya ticari olarak üretilen kuşkonmaz olarak bulunur. Tarifimde kullandığım kuşkonmaz, ticari olarak üretilen kuşkonmazdır. Her iki kuşkonmaz bitkisi kullanılarak, birkaç çeşit yemek yapımında kullanılır. Bu yemeklerden bazıları kuşkonmaz çorbası, kuşkonmaz yumurtalı veya sade kavurması, kuşkonmaz salatasıdır. Kuşkonmaz, kimi yemeklerin yanında ızgara yapılarak veya haşlanarak garnitür olarak kullanılır.

Kuşkonmaz iki ucundan tulup birleştirmeye çalışıldığında, yumuşak bölümünden kırılır. Kırılan uç kısmı yumuşak, sap kısmı ise serttir. Sert kısmın 1-2 cm. lik kesim yeri daha da serttir. Bu nedenle yemekte kullanılmaz kesilir ve atılır.

Ön Hazırlık:
Kuşkonmaz yumuşak yerinden kırılacak ve kaynayan su içinde haşlanacak. Ardından 1.5-2 cm. boyutunda kuşbaşı doğranacak. Soğan soyulacak ve piyaz doğranacak.

Kuşkonmaz’ın Haşlanması:
Kuşkonmazın uç kısmı gerekirse haşlanır veya doğrudan kullanılır. Sap kısmı ise, mutlaka haşlanmalıdır veya soyulmalıdır. Kuşkonmazın uç kısmı kaynayan su içinde 2 dakika haşlanır ve soğuk su içinde soğutulur. Sap kısmı ise, kaynayan su içinde 10 dakikada haşlanır.

kuşkonmaz
kuşkonmaz

haşlanmış kuşkonmaz
kuşkonmaz haşlama

Maharetini Göster:
Tavaya zeytinyağı, tereyağı konulacak ve orta ateşte ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, kuşkonmaz ilave edilecek ve kavrulacak. Peşinden yumurta, karabiber, tuz ilave edilecek ve malzeme karıştırılacak. Yumurtanın beyazı piştiğinde ocaktan alınacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com