Kategoriler
Etli Yemek Tarifleri

talaş kebabı

talaş kebabı
Dana Etli Soslu Talaş Kebabı Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
400 gr. Dana Bifteklik Lop Et
1 Adet Kuru Soğan
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Orta Boy Domates
1 Paket Milföy Hamuru (10 Adet)
1 Çay Kaşığı Karabiber
1/5 Demet Maydanoz
1 Adet Yumurta Sarısı
2 Su Bardağı Kaynar Su
Çörek Otu
Tuz

Ön Hazırlık:
Et kuşbaşı doğranacak. Soğan piyaz doğranacak. Domates rendelenecek. Maydanoz ince kıyılacak. Yumurta sarısı çırpılacak.

Kuşbaşı Etin Pişirilmesi:
Tencere’ye kuşbaşı etler konulacak, karıştırılacak. Düşük ısıda et’in bıraktığı su buhar olup uçtuktan sonra, üzerini kapatacak kadar kaynar su ilave edilecek. Su kaynamaya başladıktan sonra, tencere kapağı kapatılacak. Ocak ısısı, en düşük ısı konumuna getirilecek. Ara sıra tencere kontrol edilecek ve gerektiğinde et üzerine su ilave edilerek, 75 dakika süre ile et suyunu çekinceye kadar pişirilecek.

İç Malzemenin Hazırlanması:
Tencereye 4 yemek kaşığı zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine  kuşbaşı et ilave edilecek ve orta ısıda pembeleşinceye kadar kavrulacak. Ardından sıra ile soğan, domates ilave edilecek ve kavrulacak. Üzerine 2 su bardağı kaynar su, karabiber, tuz ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Tenceredeki et yumuşayıncaya kadar pişirilecek ve ardından süzgeçten geçirilecek. Süzülen  et bir kap içine alınacak ve soğumaya bırakılacak. Soğuduktan sonra, maydanoz ilave edilecek ve karıştırılacak. Etin suyu ayrı bir kapta bekletilecek. Talaş kebabı servis edilirken, et suyu ısıtılarak sos olarak kullanılacak.

talaş kebabı iç malzemesitalaş kebabı iç malzemesi

süzülmüş iç malzemesitalaş kebabı eti

sosutalaş kebabı sosu

hazırlanmış iç malzemesitalaş kebabı iç harcı

milföy yapraklarının katlanmasıtalaş kebabı hamur katlaması

yumurta sarısı sürülmüş, çörek otu serpilmiştalaş kebabı milföy hamuru

talaş kebabı pişmiş, servise hazırtalaş kebabı 1

Maharetini Göster:
Milföy yaprakları oda ısısına getirilip çözülecek. Ardından oklava ile açılacak, kare şekli büyütülecek. Peşinden orta yerine 1 yemek kaşığı iç harç konulacak ve zarf gibi kapatılacak. Katlanmış yüzeyi alta gelecek şekilde fırın tepsisine konulacak. Üzerine  yumurta sarısı sürülecek ve çörek otu serpilecek. Tepsi önceden 200°C derece’ye ısıtılmış fırının orta rafına sürülecek. Saat’a bakılacak not edilecek. 25 dakika bitiminde talaş kebabı servise hazır. İstenirse servisi sırasında üzerine sos dökebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com