Kategoriler
Etsiz Yemek Tarifleri Sebze Yemekleri

pirinçli ıspanak yemeği

ıspanak yemeği
Pirinçli Ispanak Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Kg. Ispanak
1 Adet İri Kuru Soğan
8 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1.5 Yemek Kaşığı Pirinç
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1.5 Çay Bardağı Kaynar Su

Ön Söz:
Ispanak yemeğini bizim kadar seviyorsanız eğer, ağızınıza layık ıspanak yemeği tarifi ile karşı karşıyasınız. Yediğinizde ağzınızda jel gibi kaymayan ve dilinizi burmayan, tam ölçülü ıspanak yemeğini tencerede veya düdüklü tencerede kolaylıkla sizde yapabilirsiniz. Bu sitede ıspanakla yapılan farklı yemek çeşitleri mevcut. Örneğin; havuçlu ıspanak yemeği, pastırmalı ıspanak yemeği, ıspanaklı yeşil mercimek yemeği, ıspanak kökü yemeği, çeşitli ıspanak ile yapılan çorba, börek ve kavurması sitemizde tariflenmiştir. Ispanak yemekleri tarifleri bizden, yapması sizden afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Soğan  yemeklik doğranacak. Pirinç ayıklanacak ve yıkanacak. Kaynar su hazır edilecek.

Ispanağın Hazırlanması:
Ispanaklar kök kök ele alınacak ve sararmış, bozulmuş yaprakları ayıklanacak. Ardından kökleri kesilecek. Kökler çöpe, yapraklar su dolu leğenin içine aktarılacak ve güzelce karıştırılacak. Bir süre bekledikten sonra, ıspanak yaprakları tek tek çalkalanarak leğenden alınacak ve kirlenmiş leğenin suyu değiştirilecek. Bu işlem (leğendeki su berrak oluncaya kadar) en az üç defa tekrar edilecek.  Ardından ıspanaklar kuşbaşı doğranacak ve kabında bekletilecek.

Ispanak Yemeği Malzemeleriıspanak yemeği 2

Ispanakıspanak

Kökleri kesilmişıspanak kökü

Doğranmışıspanak doğranmış

Soğan ve salça kavrulmuşsoğan salça kavrulmuş

Su, tuz ilave edilmişıspanak su tuz

Ispanak ve pirinç ilave edilmişpirinç ilave edilmiş

Ispanak yemeği servise hazırpişmiş ıspanak

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, salça ilave edilecek ve orta ısıda kavrulacak.  Üzerine 1.5 çay bardağı kaynar su,  tuz ilave edilecek ve karıştırılacak.  Ardından ıspanak ilave edilecek, karıştırılacak. Ispanağın diriliği kaybolup tencereye oturduktan sonra pirinç ilave edilecek ve tencere karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saate  bakılacak  not edilecek. Tam 20 dakika bitiminde yemeğiniz servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com