Kategoriler
Çorba Tarifleri Deniz Ürünleri Tarifleri

palamut çorbası

palamut çorbası
Sebzeli Palamut Çorbası Yapımı Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Adet Palamut (900 gram)
1 Adet Orta Boy Patates
1 Adet Orta Boy Havuç
1 Adet Orta Boy Soğan
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1/2  Adet Limon
1 Adet Yumurta Sarısı
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
6 Su Bardağı Soğuk Su
Bir Tutam Taze Nane
Bir Tutam Maydanoz

Ön Hazırlık:
Palamut buradan tarifine uygun olarak temizlenecek ve ardından yıkanacak.  Balığın baş, gövde ve kuyruk kısımı üç parçaya bölünecek. Patates, havuç soyulacak ve küçük küp şeklinde doğranacak. Soğan soyulacak ve yemeklik doğranacak. Maydanoz, taze nane yıkancak ve ince kıyılacak. Limon sıkılacak ve suyu çıkarılacak.

Palamut

palamut çorbası 2

Palamut haşlanmışpalamut haşlama

Palamutun Haşlanması:
Tencereye balık parçaları ve üzerine 6 su bardağı su konulacak. Tencere yüksek ısıda 1 dakika süre ile fokur fokur kaynatılacak. Ardından üzerine biriken köpük alınacak ve atılacak. Ocak ısısı en düşük konuma getirilecek. Tencere kapağı kapatılacak ve saat’e bakılacak not edilecek. 10 dakika haşlanacak. Süre bitiminde tencere ocaktan alınacak ve süzgeçten geçirilecek. Balık suyu ve eti ayrı kaplarda muhafaza edilecek. Balık eti soğuduktan sonra, deri ve kılçıklarından ayıklanacak. Ardından uygun büyüklükte didiklenecek.

Palamut Çorbasının Terbiyesi:
Palamut çorbasının pişmesine yakın bir sürede 1 adet yumurta sarısı ile 1 adet limonun suyu çırpılacak.

Palamut eti hazırlanmışpalamut çorbası eti

Palamut çorbası servise hazır

palamut çorbası 1

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, havuç, patates ilave edilecek ve düşük ısıda kavrulacak.  Peşinden balığın haşlama (6.5 su bardağı) suyu  ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük konuma getirilecek ve saat’e bakılacak not edilecek. Tam 25 dakika süre ile tencere kaynatılacak. Süre bitiminde tencereden bir kepçe su alınacak ve terbiye ile karıştırılacak. Ardından terbiye ve haşlanmış palamut eti tencereye ilave edilecek ve karıştırılacak. Tencere 5 dakika süre ile tekrar kaynatılacak ve ocaktan alınacak. Şimdi çorbanıza maydanoz, taze nane, karabiber ve tuzu ilave edebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com