Kategoriler
Tavuk Yemekleri

susuz tavuk baget yemeği

susuz tavuk baget yemeği
Tencerede Susuz Tavuk Baget Yemeği tarifi, Nasıl yapılır
Malzemeleri:
5 Adet Tavuk Baget (tavuk incik)
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
3 Adet Küçük Soğan
2 Adet Orta Boy Patates
1 İri Diş Sarımsak
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Kekik
1 Yemek Kaşığı Doğranmış Maydanoz

Ön Söz:
Tavuk bagetle (tavuk incik) hazırlanan fırın ve tencere yemekleri oldukça lezzetli oluyor. Fakat, tencerede su kullanılmadan pişen tavuk inciklerin lezzeti bir başka. Her ne kadar uğruna medhiyeler dizsem bu satırlarda, incikler tadılmadıktan sonra anlaşılmayacağımı biliyorum. Olsun, yine de ben söylemiş olayım.

Ön Hazırlık:
Tavuk incik yıkanacak ve süzülecek. Patatesler soyulacak ve ikiye bölünecek. Soğanlardan iki tanesi soyulacak ve yemekte bütün kullanılacak.

soslanmış tavuk bagetler dinleniyorsusuz tavuk baget

Baget Sosu:
Üçüncü soğan ve sarımsak rendenin püre yapma gözünde rendelenecek. Püresi süzgeçte süzülecek ve çıkan posa atılacak. Bir kap içerisine soğan suyu, salça, karabiber, kekik, tuz ve zeytinyağı konulacak karıştırılacak. İncikler hazırlanan bu sos içerisine en az iki saat yatırılacak.

susuz tavuk baget yemeğisusuz tavuk baget yemeği 1

susuz tavuk baget yemeği pişmiş servise hazırsusuz tavuk incik

Maharetini Göster:
Tencereye tavuk incikler, aralarına soğan ve patatesler dizilecek. Üzerlerine arta kalan sos ve iki kaşık su gezdirilecek. Tencere kapağı kapatılacak ve ocak üzerine alınacak. Ocak ısı ayarı en düşük konuma ayarlanacak. Ve saat’a bakılacak not edilecek. Tam 50 dakika bitimi tencere açılacak ve yemeğin üzerine doğranmış maydanoz serpilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com