Kategoriler
Etsiz Yemek Tarifleri Evde Nasıl Yapılır Mutfak Bilgileri Sebze Yemekleri

karnabahar püresi

karnabahar püresi
Tereyağlı Karnabahar Püresi Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Kg. Karnabahar
1 Çay Bardağı Soğuk Süt
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Karnabahar püresi, salçalı et yemekleri ve çeşitli köftelerin yanına yakışan nefis lezzettir. Yapımı, patates püresinden farksızdır. Karnabahar püresini hazırlarken, damak zevkinize göre dilediğiniz taze veya kuru baharatları kullanabilirsiniz. Tarifimdeki ölçüler ihtiyacınıza cevap vermezse; miktarı çoğaltmak için iki ile çarpın, azaltmak için yarısını kullanın. Tercih sizin, yapın karnabahar pürenizi ağız tadında tüketin.

Ön Hazırlık:
Karnabahar koçan kısmından dal dal ayrılacak, yıkanacak ve süzülecek.

Haşlanmış Karnabaharkarnabahar haşlama

Karnabahar’ın Haşlanması:
Tencere içerisine karnabahar ve üzerini kapatacak miktarda su konulacak. Karnabahar su içerisinde 15 dakika süre ile en düşük ısıda haşlanacak. Ardından, kevgire alınacak süzülecek. Bir kap içerisinde patates ezme aleti veya kaşıkla ezilerek püre haline getirilecek.

karnabahar püresi servise hazırsütlü karnabahar püresi

Maharetini Göster:
Tencere içerisine tereyağı konulacak ve eritilecek. Üzerine karnabahar püresi, 1 çay bardağı soğuk süt ilave edilecek ve karıştırılacak. Normal ısıda, süt ısınıp buhar olup uçmaya başladığı andan itibaren pürenin kıvamı gelmeye başlayacak. Bu aşamada tuz ilave edilecek ve pürenin tuzu karar hale getirilecek. Tercihinize göre, pürenin kıvamını tutturmak elinizin altındaki ocağın düğmesindedir. Pürenin sıvı olmasını isterseniz, ocağı söndürürsünüz. Katı püre isterseniz, püreyi ocakta fazla tutarsınız katı kıvamı elde edersiniz. Ardından püreniz servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com