Kategoriler
Bulgurlu Yemekler Etli Yemek Tarifleri Köfte Tarifleri Meze Tarifleri

rondoda içli köfte

rondoda içli köfte
Rondoda İçli Köfte Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
2 Su Bardağı Köftelik İnce Bulgur (280 gr.)
Yağsız Parça Et veya Kıyma (150 gr.)
1 Adet Kuru Soğan (100 gr.)
1 Su Bardağı Ilık Su (bulguru ıslatmak için)
1 Çay Bardağı Su (rondo için)
1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Toz Biber
1 Tatlı Kaşığı Tuz

İç Malzemesi:
Dana Kaburga Kıyması (250 gr.)
1 Adet Kuru Soğan (100 gr.)
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Su Bardağı Kaynar Su
1 Çay Kaşığı Karabiber (silme dolu)
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Tuz (tepeli doludurulmuş)

Ön Söz:
Rondoda içli köfte yapımı gayet kolay, yapmanız gereken malzemeleri tedarik etmek ve rondoyu çalıştırmak. Bu içli köfte tarifi, yerli ve yabancı (kendim dahil) dört mutfak şefine ait ortak aklın ürünüdür. Elbette, tarifte aslan payı her zaman olduğu gibi şahsıma aittir. Burada rondonun görevi; içli köftenin dış kaplama hamurunun yapımıdır. Aynı işlemi kıyma makineleride yapmaktadır. Eğer mutfağınızda kıyma makineniz varsa, rondo yerine kullanabilirsiniz. İçli köfte içerisinde cevizi sevmeyen biri olarak iç harca ceviz içi koymadım, isterseniz siz koyabilirsiniz. Tarifim on numara beş yıldız, deneyin emeğiniz boşa gitmez.

Ön Hazırlık:
Köftelik bulgur bir kap içine alınacak, üzerine 1 su bardağı ılık su ilave edilecek ve karıştırılacak. Ardından üzeri kapatılacak ve 1 saat süre ile dinlendirilecek. Soğanın bir tanesi ince olarak (iç harcın yapımı için) yemeklik doğranacak. Diğer soğan (köftenin dış hamurunun yapımıda) mutfak robotunda çekilecek.

İç Harcın Hazırlanması:
Tavaya zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine kıyma ilave edilecek ve orta ısıda suyunu çekinciye kadar kavrulacak. Ardından 1 su bardağı kaynar su ilave edilecek ve karıştırılacak. Malzeme kaynamaya başlayınca kapağı kapatılacak ve en düşük ısıda kıyma suyunu çekinceye kadar pişirilecek. Ardından tavanın orta yerinden yer açılacak, sıra ile soğan salça ilave edilecek ve kavrulacak. Üzerine karabiber, pul biber, tuz ilave edilecek ve malzemeler bir güzel karıştırılacak. İç harçın tuzu karar hale getirilecek ve soğumaya bırakılacak.

İçli Köfte Hamuru Hazırlanmışiçli köfte hamuru

İçli Köfte İç Harcırondoda içli köfte 3

İçli Köfte Kızarmaya veya Haşlamaya Hazırrondoda içli köfte 1

Maharetini Göster:
Doğrayıcı rondonun haznesine ıslanmış köftelik bulgur, soğan, yağsız parça et, karabiber, kırmızı toz biber, tuz, 1 çay bardağı su konulacak ve rondo çalıştırılacak. Rondonun içindeki malzemeler hamur kıvamına gelinciye kadar işleme devam edilecek. Malzemeler hamur kıvamına geldiğinde rondodan alınacak. Ardından ıslak ellerle köfte hamurundan orta boy limon (50 gr.) iriliğinde parçalar kopartılacak ve beze yapılacak. Bezeler tek tek avuç içerisine alınacak ve işaret parmağı ile içleri açılacak. Açılan yere iç harç konulacak ve kapatılacak. Ardından hazırlanan içli köfteler kızgın yağ içinde kızartılacak veya tuz ilave edilmiş kaynayan su içerisinde 12 dakika haşlanacak. Sonrası Malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com