Kategoriler
Pastane Tarifleri Sütlü Tatlı Tarifleri

süt reçeli

süt reçeli
Evde Süt Reçeli Yapımı Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Litre Günlük Süt
1 Su Bardağı Toz Şeker (170 gr.)
1 Yemek Kaşığı Bal
1 Çay Kaşığı Silme Karbonat
1 Çay Kaşığı Vanilya
1 Fiske Tuz
Çelik Tencere (4 Litre)

Ön Söz:
Süt reçeli, süt karameli, cajeta, dulce de leche, confiture de lait adları yukarıda gördüğünüz o tatlı şeye aittir. O şey; şeker ile sütün karıştırılarak karamelize edilmesidir. Süt kaynatılarak buharlaştırılır ve bu sayede yoğunlaşır. Yoğunlaşan süt su kaybedeceğinden şeker yanmaya başlar ve karamelize olur. Ne ise.. Süt reçeli nasıl yenir veya nerelerde kullanılır? Dilim ekmeğe veya kreplere sürülür, yenir. Evde yapılan kurabiyelerin arasına, hazır bisküvilerin arasına sürülür ve sıkıştırılarak yenir.

Kurabiye, kek, pasta ve dondurma süslemelerinde kullanılır. Tarifimle yaptığınız süt reçelini bir gün buzdolabında bekletin, dilediğiniz yerde ve dilediğiniz şekilde kullanın. Süt reçelim donmaz, kurumaz ve katılaşmaz.

tencereye malzemeler ve süt konmuşsüt reçeli süt

süt kıvam alıyorkıvamlı süt reçeli koyu

süt koyulaşıyorcajeta

Süt reçeli Kıvam Kontrolüsüt reçeli kıvamı

Süt Reçeli Kavanoza Konmuşsüt reçeli kavanoz

Buzdolabında Bir Gün Bekletildikten sonra Kullanılmışsüt reçelli bisküvi

seyirlik süt reçelisüt karameli

Maharetini Göster:
Tencere ocağın büyük gözü üzerine oturtulacak. İçerisine toz şeker, bal, karbonat, bir fiske veya bir çimdik tuz ve süt konulacak. Ocak ısı ayarı orta ateşe ayarlanacak. Tencere arada bir çırpma teliyle karıştırılacak. Süt köpürüp taşmaya başlayınca ocak kısılacak. Taşmanın ardından ocak ısısı tekrar orta ateşe ayarlanacak. Ara sıra tencere karıştırılarak tencere 35 ila 40 dakika boyunca kaynatılacak. Bu sürelerin sonunda süt yoğunlaşıp, şeker karamelize olmaya başlayacak olduğundan tencere sıklıkla karıştırılacak. 50 dakikika bitiminde tencereye vanilya ilave edilecek, karıştırlacak ve ocak söndürülecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com