Kategoriler
Etsiz Yemek Tarifleri Patatesli Yemek Tarifleri Patlıcanlı Yemek Tarifleri

patatesli patlıcan yemeği

patatesli patlıcan yemeği
Etsiz Patatesli Patlıcan Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
600 gr. Patlıcan
2 Adet Orta Boy Patates
6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Soğan
1 Baş Sarımsak
2 Adet Sivri Biber
2 Adet Orta Boy Domates
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Tuz
3 Su Bardağı Kaynar Su

Ön Söz:
Mevsiminde patlıcanla yapılan bütün yemekler güzeldir ve iştah açıcıdır. Ekmek yemeyi seviyorsanız eğer, patatesli patlıcan yemeği dişinize göredir. Birde yemeğin baharatını bol tutar ve acılı yaparsanız, sofraya ekmek dilimlemkle baş edemezsiniz. Patatesli patlıcan yemeği ocak üzerinde ve kısık ateşte 25 ila 30 dakika arasında pişer. Patlıcanların diri kalmasını istiyorsanız, 25 dakika yeterlidir. Resimdeki patlıcan yemeği 30 dakikada pişti.

Ön Hazırlık:
Patlıcan alacalı soyulacak ve kuşbaşı doğranacak. Tuzlu su içinde yarım saat dinlendirilecek. Domates, patates, soğan soyulacak ve yemeklik doğranacak. Sivri biber kuşbaşı doğranacak. 3 su bardağı kaynar su hazır edilecek. Sarımsak dişleri soyulacak ve yemekte bütün olarak kullanılacak.

patatesli patlıcan yemeği 1

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, sarımsak, sivri biber, domates salçası, domates, patates, patlıcan ilave edilecek ve orta ısıda kavrulacak. Peşinden 3 su bardağı kaynar su, karabiber, kimyon, tuz ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. 30 dakika bitiminde patatesli patlıcan yemeği servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com