Kategoriler
Bulgur Pilavı Tarifleri Bulgurlu Yemekler

kavurmalı bulgur pilavı

kavurmalı bulgur pilavı
Kavurmalı Bulgur Pilavı Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
200 gr. Orta Yağlı Kavurma
2 Su Bardağı Pilavlık Bulgur
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Adet Kuru Soğan
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
4 Su Bardağı Kaynar Su

Ön Söz:
Kavurma, etin kullanıldığı bütün yemeklerde kullanılır. Piyasada ticari olarak kasaplık hayvan etlerinden 3 çeşit kavurma üretilir. Bunlar az yağlı kavurma, orta yağlı kavurma ve çok yağlı kavurma çeşitleridir. Kavurma kullanılarak pirinç pilavı, şehriye pilavı, kuskus pilavı ve bulgur pilavı yapılır.

Pilav yaparken kavurmanın çeşitine göre kullanılacak yağ oranını eksiltmek ve artırmak gerekebilir. Ayrıca, bulgur pilavında kullanılacak malzeme çeşiti, tercihinize kalmış; domates, kurutulmuş domates, sivri biber ve çeşitli baharatlar kullanabilirsiniz.

Ön Hazırlık:
Bulgur yıkanacak ve süzülecek. Soğan yemeklik doğranacak. 4 su bardağı kaynar su hazır edilecek.

kavurmalı bulgur pilavı 1

Maharetini Göster:
Tencereye tereyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, salça, bulgur, kavurma ilave edilecek ve orta ısıda kavrulacak. Peşinden 4 su bardağı kaynar su, karabiber, tuz ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. 20 dakika bitiminde kavurmalı bulgur pilavı hazır. Tencerenizi 20 dakika dinlendirdikten sonra, servis edebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com