Kategoriler
Evde Nasıl Yapılır Pastane Tarifleri

portakal kabuğu şekerlemesi nasıl yapılır

portakal kabuğu şekerlemesi nasıl yapılır
Portakal Kabuğu Şekerlemesi Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
2 Adet Portakal
1 Adet Portakal Suyu
1.5 Su Bardağı Toz Şeker
2 Litre Su (10 Su bardağı)

Ön Söz:
Portakal kabuğu şekerlemesi doğrudan çerez olarak yenilebildiği gibi pek çok tatlı, pasta, kek, kurabiye çeşitlerinin yapımında aroma yükleyici ve sunumlarında süsleyici olarak kulanılmaktadır.

Ön Hazırlık:
Portakallar bir güzel yıkanacak, soyulacak ve soyulan kabukları 5 mm. eninde uzunlamasına jülyen doğranacak. 1 adet portakal sıkılacak suyu çıkartılacak, su şıra yapımında kullanılacak.

Kabukların Fırınlanması:
Jülyen doğranmış portakal kabukları fırın ızgarasına aralıklı dizilecek ve önceden 130°C’ ye ısıtılmış fırının orta rafına sürülecek. Kabuklar, 30 dakika süre ile fırında tutularak kuruması sağlanacak.

Kabukların Haşlanması:
Uygun bir tencere içerisine 2 litre su konulacak, kaynatılacak. Kaynamakta olan su içerisine kabuklar aktarılacak. 2 dakika süre ile kabuklar bu su içerisinde haşlanacak. Süre bitiminde kabuklar süzgece alınacak, çıkan sarı su kullanılmayacak. Kabuklar soğuk sudan geçirilecek ve süzülmesi sağlanacak.

Maharetini Göster:
Tencere içerisine 1 su bardağı toz şeker, 1 adet portakalın suyu konulacak, karıştırılacak. Ocak ısısı normal ısı ayarında şekerin erimesi sağlanacak. Üzerine portakal kabukları ilave edilecek. Malzemeler yavaş yavaş karıştırılarak, kabuklar parlak bir görünüm alıncaya kadar pişirilecek. Bu süre takriben 5 dakika sürecek. Süre bitiminde kabuklar süzgeç içerisine alınacak ve süzülmesi sağlanacak. Süzülen kabuklar tek tek toz şekere bulanarak, fırın ızgarasına dizilecek ve kurutulacak. Sonrası malum.

Not:
Tarifte kullanılan portakalların her biri 300 gr. ve kalın kabuklu. Bu şekerleme pasta ve keklerde kullanılmak için keskin aromalı olarak hazırlanmıştır. Eğer şekerlemeyi çerez amaçlı hazırlamak isterseniz, kabukları iki kez ayrı ayrı bol su içerisinde haşlamanız gerekir.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com