Kategoriler
Evde Nasıl Yapılır Pirinç Pilavı Tarifleri

suşi nasıl yapılır

suşi nasıl yapılır
Ayrıntılarıyle evde suşi nasıl yapılır, Tarifi
Malzemeleri:
1 Su Bardağı Suşi Pirinci
1.5 Su Bardağı Kaynar Su
3 Adet Yosun Yaprağı (nori)
1 Yemek Kaşığı Pirinç Sirkesi
1 Çay Kaşığı Toz Şeker
1 Çay kaşığı Tuz
Füme Somon Dilimleri
Havuç, Salatalık, Köz Biber
Vasabi, Soya Sosu
Zencefil Turşusu
Bambu Servis Atlığı

Ön Söz:
Bu tarif, suşi ustası olmayı öğretmez; ama, evde suşi yapmanın ne kadar kolay olduğunun ipuçlarını verir. Bu tarifi kulanarak, malzeme israfı yapmadan evde suşinizi yapar ve yersiniz. Evde suşi yapımı bir yatırımdır, servet gerektirir. Olsun, yemek yapmaya merakınız had seviyede ise, küçük bir yatırım yapın, suşi malzemelerini tedarik edin ve gerisini tarifime bırakın. Kolay gelsin.

Ön Hazırlık:
Havucu soyun ve ince şeritler halinde kesin. Salatalığın kabuk kısmını soyun ve soyduğunuz kabuğu ince şeritler halinde kesin. Közlenmiş kırmızı biber turşusunun suyunu süzün ve ince şeritler halinde kesin.

Suşi Pilavı:
Buradan suşi pilavı tarifime tıklayın ve suşi pilavını yapın. Pilavda pirinç tanelerini (benim gibi çok yumuşak olmasını sevmiyorsanız) tarifimdeki ölçüyü kullanın. Yumuşak taneli pilav seviyorsanız, bir bardak pirince iki bardak su kullanın.

Yosun Yaprağının Hazırlanması:
Yosun yaprağı 19.5×21.0 cm. boyuttadır. Tek yaprakla suşi yapmaya kalkarsanız, dürüm benzeri suşi yaparsınız. Ayrıca, suşiyi rulo yaparken yosun yaprağını sipiral şeklinde kıvırmanız gerekeceğinden, bu görüntüde hoş değildir. Yosun yaparağı bir çember gibi pilavı sarmalı ve bir dış çerçeve oluşturmalıdır. Bu yüzden, yosun yaprağını 14×16 cm. boyutunda kesin. Bu boyutta kesilmiş yosun yaprağından 2.5 cm. yüksekliğinde, 3.5 cm. çapında altı adet lokmalık suşi parçası çıkar.

Suşi Yapımı Malzemelerisuşi malzemesi

Ortaya Vasabi Macunu Sürülmüşsuşi yapımı

Salatalık Somon Biber Dizilmişsuşi somon

Üzerine Salatalık ve Havuç Eklenmişsuşi salata havuç

Suşi Rulo Yapılmış Kesime Hazırsuşi rulo

Maharetini Göster:
Bambu servis atlığının üzerine, yosun yaprağının parlak kısmı alta gelecek şekilde koyun. Elinizi su ile ıslatarak, yosun yaprağı üzerine 1.5 çay bardağı (100 gr.) dolusu suşi pilavını (önünüzden başlayarak 12×16 cm. lik alana) eşit şekilde yayın. Yaprağın bitiminde 2.0×16 cm. lik alanı, yapıştırma için boş bırakın. Ardından pilavın ortasına vasabi macununu sürün. Üzerine salatalık, biber, havuç şeritlerini ve somon dilimini yerleştirin. Bambuyu yavaşca sararak pilavın başlangıç kısmı ile sonunu birleştirin. 2.0×16 cm. lik boş kısmı su ile ıslatın ve rulo işlemini tamamlayın. Peşinden, keskin bir bıçağı su ile ıslatın ve eşit aralıklarla ruloyu dilimleyin. Ardından, suşinizi soya sosu ve zencefil turşusu eşliğinde servis edin. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com