Kategoriler
Evde Nasıl Yapılır Pirinç Pilavı Tarifleri

suşi pilavı nasıl yapılır

suşi pilavı nasıl yapılır
Evde Suşi Pilavı Nasıl Yapılır?
Malzemeleri:
1 Su Bardağı Suşi Pirinci
1.5 Su Bardağı Kaynar Su
1 Yemek Kaşığı Pirinç Sirkesi
1 Çay Kaşığı Toz Şeker
1 Çay Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Evde suşi pilavı nasıl yapılır? Suşi pilavı; küçük taneli pirinç soğuk su ile yıkanıp süzüldükten sonra, belirli ölçüde su ile çok kısık ateşte haşlanır ve dinlendirilir. Ardından, toz şeker, tuz ve pirinç sirkesiyle hazırlanan karışımla tatlandırılır. Suşi pilavı yapımında malzeme ölçüsü; bir bardak pirinç için, 1.5 bardak kaynar su kullanılır. 2 bardak pirince, 2.5 bardak su kullanılır. Yani, ilk bardak pirinç için 1.5 bardak su, diğer (pirinç dolusu) ilave bardaklar için 1 bardak su kullanılır.

Ön Hazırlık:
Suşi pirinci bir kap içine konulacak ve 4 defa suyu değiştirilerek musluk suyu ile yıkanacak. Ardından süzgeç içerisine alınacak, en son üzerine su tutulacak ve süzülmeye bırakılacak.

Suşi Pilavı Sosu:
Sos tavası içine 1 çay kaşığı toz şeker, 1 çay kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı pirinç sirkesi konulacak. Ardından, ocak üzerinde şeker eriyinceye kadar karıştırılacak ve ocaktan alınacak.

Suşi Pirincisuşi pilavı nasıl yapılır 1

Maharetini Göster :
Tencereye yıkanmış ve süzülmüş suşi pirinci konulacak. Üzerine 1.5 su bardağı kaynar su ilave edilecek ve yüksek ısıda tencere 1 dakika süre ile kaynatılacak. Ardından tencere kapağı kapatılacak. Ocak ısı ayarı, pilav pişirme ısısı ayarı konumuna getirilecek ve saat’a bakılıp not edilecek. Tam 20 dakika bitiminde ocak söndürülecek. Tencere kapağı açılmadan pilav 5 dakika süre ile dinlendirilecek. Süre bitiminde hazırlanan sos ilave edilecek ve pilav alt üst edilerek karıştırılacak. Peşinden, tencere kapağı kapatılacak ve suşi pilavı 10 dakika dinlendirilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com