Kategoriler
Şerbetli Tatlı Tarifleri

tavada erzincan el kesimi kadayıf

tavada erzincan el kesimi kadayıf
Tavada Erzincan El Kesimi Kadayıf Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
200 gr. Erzincan El Kesmesi Kadayıf
8 Yemek Kaşığı Erimiş Tereyağı (tuzsuz)
50 gr. Ceviz İçi
1.5 Su Bardağı Toz Şeker
1 Su Bardağı Su
1 Çay Kaşığı Limon Suyu
Teflon Tava 24 cm.

Ön Söz:
Teflon tavada ceviz içli el kesimi kadayıf tatlısı uğraştırıcı olmasına rağmen, sonuç fazlasıyle memnun edici. Meraklıları için el kesimi Erzincan kadayıfı bir kez olsun denemeye değer. Önemli olan, kadayıf hamurunu yoğurmanız ve kadayıfı hazırlamanızdır. Burdan tarifine göre Erzincan el kesimi kadayıfı yapabilirsiniz. Kadayıfı hazır ettikten sonra geriye malzemeleri kullanarak kadayıfınızı yapar, kızartır, şerbetler ve yersiniz. Afiyet olsun.

8 Yemek kaşığı erimiş tereyağı 80 gr. gelir. Bu tereyağının 2 yemek kaşığı tavanın tabanına, geriye kalan kısmı ise, kadayıfın üzerine yayılacak.

Ön Hazırlık:
Kadayıf iki parçaya bölünecek. Ceviz içi iri doğranacak. Tereyağı bir kap içinde eritilecek. Teflon tava yüzeyi iki yemek kaşığı tereyağı ile yağlanacak.

Şerbetin Hazırlanması:
Tencereye 1.5 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı soğuk su konulacak ve yüksek ısıda kaynatılacak. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra 1 tatlı kaşığı limon suyu ilave edilecek. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek ve şerbet 7 dakika kaynatılacak ve ocaktan alınacak.

kadayıf iki eşit parçaya bölünmüş
el kesmesi çiğ kadayıf

tavaya ilk kat kadayıf yayılmış ceviz serpilmiş
cevizli kadayıf

ikinci kat yayılmış ve üzerine tereyağı gezdirilmiş
ocakta kadayıf

kadayıfın altı ve üstü kızartılmış
tavada kadayıf

kadayıfa sıcak şerbet verilmiş
erzincan kesme kadayıf

Maharetini Göster:
Tabanı yağlanmış teflon tavaya kadayıfın yarısı bastırılarak yayılacak. Üzerine ceviz içi serpiştirilecek. Kalan kadayıfın yarısı ceviz içi üzerine yayılacak ve avuç içiyle düzeltilecek. Üzerine kalan tereyağı gezdirilecek. Tava ocağın büyük gözü üzerine alınacak ve orta ateşte 8 dakika kızartılacak. Süre bitiminde kadayıf bir tabak yardımıyle ters çevrilecek, çevrilen yüzü 6 dakika kızartılacak ve ocaktan alınacak. Kadayıf bir kap içine alınacak ve üzerine sıcak şerbet gezdirilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com