Kategoriler
Hamur İşleri Tarifleri

teflon tavada mayasız lahmacun yapımı

teflon tavada lahmacun yapımı
Teflon Tavada Mayasız Lahmacun Yapımı Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
3 Su Bardağı Buğday Unu (330 gr.)
1 Çay Kaşığı Tepelice Kabartma Tozu (3 gr.)
1.5 Çay Kaşığı Tuz (6 gr.)
1 Su Bardağı Su (200 gr.)

İç Harç Malzemesi:
200 gr. Dana Döş Kıyması
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
6 Yemek Kaşığı Su (60 gr.)
1 Adet İri Kuru Soğan
1 Adet Orta Boy Domates
1 Adet tatlı Sivri Biber
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası (10 gr.)
1 Tatlı Kaşığı Tatlı Biber Salçası
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tutam Maydanoz
Kapaklı Teflon Tava

Ön Söz:
Teflon tavada mayasız lahmacun yapımı denemeye değer. Tarifimi denerseniz memnun kalırsınız. Teflon tavada mayasız lahmacun tarifimi siteye çeşit olsun diye koymadım. Buradan fırında mayalı lahmacun tarifime bakabilirsiniz. O tarifimi aratmayacak nefasette, kabartma tozu ile yoğurduğum hamurla yaptığım lahmacunların çıtır ve kıtırlığına inanamıyacaksınız. Kabartma tozu mükemmel derecede hamura gevreklik veriyor, denemelisiniz. Lahmacunu pişirirken 28 cm. boyutunda kapaklı teflon tava kullandım ve hamuru 20 cm. (tatlı tabağı büyüklüğünde) açtım. Tavada lahmacun pişer mi demeyin, hemde çok güzel pişer.

Hamur yoğurmak için, her 100 gr. un için 1 gr. kabartma tozu kullanın. Nasıl ölçelim derseniz, bir çay kaşığını kabartma tozu ile silme doldurun derim. Sabredebilirseniz, hamuru yoğurduktan 1-2 saat sonra kullanın derim.

Ön Hazırlık:
Soğan ve domates rendelenecek. Sivri biber ve maydanoz kıyılacak.

Hamurun Yoğurulması:
Yoğurma kabına un, kabartma tozu, tuz konulacak ve karıştırılacak. Ardından unun ortası açılacak ve havuz yapılacak. Azar azar ılık su ilavesiyle fazla sert olmayan hamur yoğurulacak. Yoğrulan hamur top yapılacak, üzeri kapatılacak ve 30 dakika dinlenmeye bırakılacak.

İç Harcın Hazırlanması:
Kase içine kıyma, rendelenmiş soğan, domates, ince kıyılmış sivri biber, maydanoz, domates salçası, biber salçası, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 6 yemek kaşığı su, karabiber, pul biber, tuz konulacak ve karıştırılacak. Peşinden harcın tuzu karar hale getirilecek.

mayasız lahmacun hamuru
tavada lahmacun hamuru

lahmacun iç harcı hazırlanmış
lahmacun içi

iç harç yayılmış
lahmacun yapımı

lahmacun teflon tavada pişiyor
ocakta lahmacun

Maharetini Göster:
Dinlenmiş hamurdan 60-70 gr. ağırlığında parça kopartılacak ve beze yapılacak. Beze, teflon tavanın içine sığacak boyutta açılacak. Üzerine 1 yemek kaşığı iç harç konulacak ve yayılacak. Teflon tava ocağın büyük gözü üzerine kapaklı şekilde oturtulacak. Ocak ısısı orta ateşin bir tık üzerine ayarlanacak. Tava ısındıktan sonra içi yayılmış lahmacun hamuru tavaya konulacak ve kapağı kapatılacak. Tam 5 dakika bitiminde lahmacun tavadan alınacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com