Kategoriler
Evde Nasıl Yapılır Hamur İşleri Tarifleri

evde lahmacun nasıl yapılır

ev yapımı lahmacun
Evde Lahmacun Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
Lahmacun İç Harç Malzemesi:
250 gr. Dana Döş Kıyması
1 Adet İri Soğan (150 gr.)
6 Yemek Kaşığı İçme Suyu
2 Adet Domates (150 gr.)
2 Adet Tatlı Sivri Biber
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Tatlı Kaşığı Tatlı Biber Salçası
1 Tatlı Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Bir Tutam Maydanoz

Lahmacun Hamur Malzemesi:
4 Su Bardağı Un (450 gr.)
1.5 Su Bardağı Su (300 gr.)
1 Tatlı Kaşığı Silme Kuru Maya (5 gr.)
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Evde lahmacun tarifim on numara beş yıldızdır, deneyin. Evde lahmacun nasıl yapılır ve kurutulmadan nasıl pişirilir diyorsanız eğer, tarifimi güvenle deneyebilirsiniz. Verdiğim hamur malzemelerinden 750 gr. hamur çıkar ve her biri 60 gr. ağırlığında 12 tane beze yapar. Kıymanızın yağ oranı düşükse, iç harcın içine 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edebilirsiniz. Ya da, lahmacunu lezzetlendirmek adına; iç harcın içerisine 50 gr. kuyruk yağı koyabilirsiniz. Fırın tepsisini ters çevirir kullanırsanız, lahmacunları daha kolay tepsiye koymuş olursunuz.

Buradan teflon tavada mayasız lahmacun tarifime bir göz atabilirsiniz. Lahmacun iç harcına maydanoz ilavesi damak zevkinize kalmış, isterseniz koymayabilirsiniz.

Ön Hazırlık:
Soğan ve domates rendelenecek. Sivri biber, maydanoz ince kıyılacak. Ilık su hazır edilecek.

evde lahmacun iç harcı yapılmışlahmacun harcı

Lahmacun İç Harcının Hazırlanması:
Bir kap içerisine kıyma, rendelenmiş soğan ve domates, ince kıyılmış sivri biber, domates ve biber salçası, 6 yemek kaşığı içme suyu, karabiber, pul biber, tuz konulacak ve karıştırılacak. Ardından iç harcın tuzu karar hale getirilecek.

evde lahmacun hamuru yoğurulmuşlahmacun hamuru

Hamurun Yoğurulması:
Hamur yoğurma kabı içerisine 4 su bardağı un elenerek konulacak. Un orta yerinden havuz gibi açılacak. İçerisine 1.5 su bardağı ılık su, 1 tatlı kaşığı kuru maya, 1 tatlı kaşığı tuz konulacak ve ele yapışmayan kıvamda hamur yoğrulacak. Hamur kapatılacak ve iki katına çıkıncaya kadar dinlendirilecek. Ardından hamur tekrar yoğurulacak ve gazı alınacak.

evde lahmacun bezesi yapılmışlahmacun bezesi

beze yufka açılmış ve iç harç konulmuşharç konulmuş

lahmacun yufkasına iç harç yayılmışharç yayılmış

evde lahmacun fırına sürülmüşfırında lahmacun

evde lahmacun pişmiş servise hazırevde lahmacun

Maharetini Göster:
Mutfak tezgahı üzerine yeteri kadar unla birlikte tek beze konulacak ve 22-25 cm. çapında oklava ile açılacak. Üzerine bir yemek kaşığı dolusu iç harç, kenarlarında 1.0 -1.5 cm. boşluk bırakılarak kaşığın tabanı ile yayılacak. Ardından, önceden 225°C dereceye ısıtılmış fırının ısınmış tepsisine konulacak ve orta rafa sürülecek. Lahmacun’un kenarları kızarmaya başladığında (5 dakika bitiminde) fırından alınacak. Sonrası malum.

Not:
Evde lahmacun yaparken fırının orta rafına granit mermer koyar ve onun üzerinde lahmacunu pişiririm. Bu sayede lahmacun kurumaz. Granit mermeri mermerciden tedarik ettim. Mermerin granit olması şart değil, normal mermerde kullanabilirsiniz.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com