Kategoriler
Tavuk Yemekleri

tavuk budu kavurma

tavuk budu kavurma 1
Teflon tavada tavuk budu kavurma tarifi, nasıl Yapılır?
Malzemeleri:
250 gr. Kuşbaşı Doğranmış Derisiz Tavuk Budu
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kajun Baharat Karışımı
1 Çay Kaşığı Tuz
2 Yemek kaşığı Limon Suyu

Ön Söz:
Tavuk budu kavurma tarifimiz, tavuk but etiyle yapılan en güzel tariflerimizden biridir. Tarifimiz bir kişiliktir. Bu tarifi sıklıkla hazırlarız. Yemeğe sıkıştığımız zamanlarda kullanılmak üzere, derin dondurucuda porsiyonluk tavuk kuşbaşı but etimiz her zaman hazırdır. Donmuş eti mikrodalgada çözdürür ve teflon tavada kavururuz. Vaktin bol olduğu zamanlarda, bu yemeğin yanına klasik patates salatası hazırlarız. Kavurduğumuz eti çoğu zaman patates salatası ile karıştırarak tüketiriz. Tarifimizi deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Bir kase içine kuşbaşı tavuk but eti konulacak. Üzerine birer çay kaşığı karabiber, pul biber, bir yemek kaşığı zeytinyağı, iki yemek kaşığı limon suyu ilave edilecek ve karıştırılacak. Kase kapatılacak ve buzdolabında bir saat dinlendirilecek.

klasik patates salatası hazırlanmış
patates salatasi

tavuk budu kavurması servise hazır
tavuk budu kavurma 2

Maharetini Göster:
Teflon tavaya bir yemek kaşığı zeytinyağı konulacak ve orta ısının bir tık üzeri ocak ısısında ısıtılacak. Üzerine dolabtaki kuşbaşı tavuk eti ilave edilecek ve ara sıra karıştırılarak 12 ila 15 dakika süre ile kavrulacak. Kavrulan et ocaktan alınacak ve üzerine birer çay kaşığı kajun baharat karışımı ve tuz ilave edilecek, karıştırılacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com