Kategoriler
Patatesli Yemek Tarifleri Salata Tarifleri

klasik patates salatası yapımı

klasik patates salatasi
Klasik patates salatası yapımı tarifi, nasıl yapılır?
Malzemeleri:
2 Adet Kışlık Patates (400 gr.)
1 Adet Köy Biberi
2 Dal Taze Soğan
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Yemek Kaşığı Limon Suyu
1 Tutam Maydanoz

Ön Söz:
Klasik patates salatası, taze patates veya kışlık patates haşlanarak yapılır. Patatesin iriliğine göre patates, kısık ateşte 30 ila 40 dakika arasında haşlanır. Patatesin haşlanıp haşlanmadığı patatese kürdan sokularak test edilir. Patatese kürdan rahat girip çıkıyorsa, patatesin haşlanmış oldğu anlaşılır. Haşlanmış patatesin suyu süzülür ve soğumaya bırakılır. Soğuyan patatesin kabuğu soyulur ve uzunlamasına dörde bölünür. Bölünmüş dilimler eşit aralıklarla kuşbaşı doğranır.

Ön Hazırlık:
Köy biberi, taze soğan ve maydanoz ince yemeklik doğranacak. Patates haşlanacak ve kuşbaşı doğranacak.

Patatesin Haşlanması:
Tencereye yıkanmış patates ve üzerini kapatacak miktarda soğuk su konulacak ve ocak üzerine alınacak. Tencere kaynamaya başlayınca kapağı kapatılacak ve ocak ısısı en düşük ısı ayarına alınacak. Düşük ısıda patates 40 dakika haşlanacak. Haşlanan patatesin suyu süzülecek ve soğumaya bırakılacak. Soğuyan patates kuşbaşı doğranacak.

Maharetini Göster:
Karıştırma kabı içine doğranmış patates, taze soğan, köy biberi, karabiber, pul biber, maydanoz, tuz, zeytinyağı ve limon suyu ilave edilecek. Malzemeler karıştırılacak ve servis tabağına alınacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com