Kategoriler
Evde Nasıl Yapılır Kebap ve Izgara Tarifleri Köfte Tarifleri Mutfak Bilgileri

kajun baharatı nasıl yapılır

kajun cajun baharatı nasıl yapılır
Kajun Baharatı Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
5 Ölçek Tatlı Toz Biber
1 Ölçek Acı Toz Biber
1 Ölçek Sarımsak Tozu
1 Ölçek Soğan Tozu
1 Ölçek Çekilmiş Karabiber
1/2 Ölçek Çekilmiş Kereviz Tohumu
1/2 Ölçek Çekilmiş Yenibahar
2 Ölçek Kuru Kekik
2 Ölçek Tuz

Ön Söz:
Kajun (cajun) isimli baharat karışımı hazırlanmasında temel olarak; toz (acı, tatlı) biber, toz sarımsak, toz soğan, çekilmiş karabiber, kuru kekik ve koruyucu olarak tuz kullanılır. Ticari olarak üretilen her kajun baharat karışımında, kullanılan baharat çeşitleri farklıdır. Tarifimde, kajun baharat karışımını damak tadıma uyan bahartlarla hazırladım. Verdiğim malzeme çeşitlerini ve ölçülerini bir defada deneyip başaramadım. Bu tarifi ortaya çıkarabilmek için, onlarca baharat çeşitiyle sayısız denemeler yaptım ve sonuçta beğendiğim bu tarifi sizlerle paylaşıyorum. Tarifimi denemek isterseniz; ölçeğinizi seçin ve baharat karışımının acılığını, toz biberlerin ölçüsüyle oynayarak, damak zevkinize göre ayarlayın. Malzemelerin tamamını baharatçılardan temin edebilirsiniz. Toz kereviz tohumu bulamazsanız, baharatçıdan kereviz tohumu alın, makineniz varsa çekin veya havanda ezin.

En önemli nokta ise; baharatları karıştırdıktan sonra, bir tava içinde orta ateşte (baharatların kokusu çıkıncaya kadar) iki dakika kavurun, soğutun ve kavanozda saklayın. Kavurmazsanız, kajun baharatının gerçek aromasını hissedemezsiniz.

kajun baharatı malzemesikajun baharatı malzemesi

kajun baharatı kavruluyorkajun baharatı kavurma

Maharetini Göster:
Bir tava içine tatlı toz biber, acı toz biber, sarımsak tozu, soğan tozu, çekilmiş karabiber, çekilmiş kereviz tohumu, çekilmiş yenibahar, kuru kekik, tuz konulacak ve normal (orta ateşte) ısıda karıştırılarak 2 dakika süre ile kavrulacak. Süre bitiminde ocaktan alınacak, soğutulacak ve kapaklı kavanozda saklanacak. Sonrası malum.

Son Söz:
Sarımsak ve soğan tozunu tedarik edemeyenler için en kolay yol, soğan ve sarımsak tozunu evde yapmaktır. Yapmanız gereken,  burada bulunan tarife bakmaktır.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com