Kategoriler
Pirinç Pilavı Tarifleri

kabaklı pilav

kabakli pilav 1
Kabaklı pilav nasıl yapılır?
Malzemeleri:
1 Su Bardağı Basmati Pirinç (200 ml.)
1 Adet Sakız Kabağı (200 gr.)
40 gr. Tereyağı
10 gr. Zeytinyağı
2 Su Bardağı Kaynar Su (400 ml.)
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Kabaklı pirinç pilavı yapımında; bir adet 200 gr. ağırlığında sakız kabağı, 1 su bardağı basmati pirinç ve iki su bardağı kaynar su kullandık. Kabağın iki tarafını kestik ve rendenin iri gözünde rendeledik. Rendelediğimiz kabağın suyunu bez içine koyup sıkarak çıkardık. Tarifimizi deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Ön Hazırlık :
Sakız kabağının iki başı kesilecek ve rendenin iri gözünde rendelenecek. Rendelenmiş kabak bez içine konulacak ve suyu sıkılacak. Basmati pirinç, ılık su içinde yarım saat ıslatılacak. Süre bitiminde suyu değiştirilecek, berrak suyu çıkıncaya kadar yıkanacak ve süzülecek. Kaynar su hazır edilecek.

kabak rendelenmiş ve suyu sıkılmış

kabakli pilav 2

pilav pişmiş, demlenmiş servise hazır

kabakli pilav 3

Maharetini Göster :
Tencereye zeytinyağı ve tereyağı konulacak, ısıtılacak. Üzerine basmati pirinç ilave edilecek ve orta ısıda şeffaflaşıncaya kadar kavrulacak. Peşinden rendelenmiş kabak ilave edilecek ve diriliği gidinceye kadar kavrulacak. Ardından kaynar su, tuz ilave edilecek. Tencere yüksek ısı ayarında 1 dakika kaynatılacak ve tencere kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna ayarlanacak ve saate bakılacak not edilecek. Tam 14 dakika bitiminde tencere ocaktan alınacak. Tencere kapalı olarak, pilav 15 dakika dinlendirilecek. Süre bitiminde pilav karıştırılacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com