Kategoriler
Bakliyat Yemekleri Etsiz Yemek Tarifleri

maş fasulyesi yemeği

maş fasulyesi yemeği
Maş Fasulyesi Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeleri:
1 Su Bardağı Maş Fasulyesi (165 gr.)
6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Adet Küçük Boy Soğan
1 Adet Küçük Boy Domates
1 Küçük Boy Havuç
1 Küçük Boy Patates
1 Diş Sarımsak
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Tuz
3 Su Bardağı Kaynar Su

Ön Söz:
Sağlıklı beslenmek ve fazla kilolardan kurtulmak adına, diyet yapanların en fazla tercih ettikleri maş fasulyesi ile yapılan yemeklerdir. Maş fasulyesiyle; maş fasulyesi çorbası, maş fasulyesi (etli, etsiz) sulu yemeği ve maş fasulyesi salatası olarak sayabiliriz. Bu yemeklerin yapılabilmesi için; kuru maş fasulyesinin önceden (en az 8 saat süreyle) ıslatılması gerekir. Islanmış maş fasulyesi çabuk haşlanır ve yemeği çabuk pişer. Maş fasulyesi, evlerde kuru bakliyat çeşitleri nasıl pişiriliyorsa aynı şekilde pişirilir. Maş fasulyesinin diğer bakliyat çeşitlerinden farkı, yemeği yapıldıktan sonra süratle helmelenmesidir.

Ön Hazırlık:
Soğan ve sarımsak yemeklik doğranacak. Domates rendelenecek. Patates havuç soyulacak ve 5-6 mm. boyutunda küp şeklinde doğranacak. Kaynar su hazır edilecek.

kuru maş fasulyesi
maş fasulyesi

Maş Fasulyesinin Islatılması:
Maş fasulyesi yıkanacak, süzülecek ve bir kap içine konulacak. Üzerini kapatacak miktarda musluk suyu konulacak ve gece boyu (en az 8 saat) ıslatılacak. Ya da; Bir tencereye maş fasulyesini ve üzerini kapatacak miktarda soğuk su koyun. Tencereyi 1 dakika fokurdatın ve ocağı söndürün. Tencere kapalı oplarak 30 dakika maş fasulyesini dinlendirin, süzün ve yemeğini yapın.

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, sarımsak, salça, rendelenmiş domates ilave edilecek ve 0rta ısıda kavrulacak. Ardından havuç, patates, maş fasulyesi, 3 su bardağı kaynar su, karabiber, pul biber, kimyon ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Tam 25 dakika bitiminde maş fasulyesi yemeğiniz hazır, şimdi yemeğin tuzunu ilave edebilirsiniz. Sonrası malum.

Son Söz:
Bu yemekte kullandığım maş fasulyesi ve kaynar su ölçüsü (her zaman yaptığım gibi) 200 ml. lik su bardağı ile ölçülmüştür. Tarifimde verdiğim malzemelerle, üç kişiye yetecek miktarda maş fasulyesi yemeği yapılır.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com