Kategoriler
Bakliyat Yemekleri Etsiz Yemek Tarifleri

ıslatmadan maş fasulyesi

maş fasulye yemeği
Islatmadan Maş Fasulyesi Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Su Bardağı Kuru Maş Fasulyesi
1 Yemek Kaşığı Tereyağı (40 gr.)
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı (20 gr.)
1 Adet Orta Boy Kuru Soğan
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Çay Kaşığı Silme Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
3 Su bardağı Kaynar Su (1 bardağı bir parmak eksik)
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Bizim açımızdan, maş fasulyesinin ıslatma konusu tarih oldu. Maş fasulyesi çabuk piştiği için, ıslatılmadan da yemek yapımında kullanılabilir. Fakat, şöyle bir sorunu var; maş fasulyesi suya değdiği an itibariyle, nişastasını ve kara suyunu salmaya başlıyor. Bu sebeple, yapılan yemeğin selameti açısından, maş fasulyesinin ıslatılması kaçınılmaz oluyor. Bu yemekte kullanacağınız 3 su bardağı kaynar suyun 1 bardağını bir parmak eksik koyarsanız, yemeğin suyu tam karar gelir. Afiyet olsun.

Maş fasulyesini gece boyu ıslatmayın! Bir tencereye maş fasulyesini ve üzerini kapatacak miktarda soğuk su koyun. Tencereyi 1 dakika fokurdatın ve ocağı söndürün. Tencere kapalı oplarak 30 dakika maş fasulyesini dinlendirin, süzün ve yemeğini yapın.

Ön Hazırlık:
Soğan yemeklik doğranacak, kaynar su hazır edilecek. Maş fasulyesi yıkanacak, süzülecek ve tencereye konulacak. Üzerine 4 su bardağı çeşme suyu konulacak, 1 dakika kaynatılacak ve ocak söndürülecek. Maş fasulyesi tencere kapalı olarak 30 dakika sıcak su içinde dinlendirilecek. Süre bitiminde süzülecek ve yemekte kullanılacak.

maş fasulyesi sıcak su içinde 30 dakika dinlendirilmiş
maş fasulye

yemek 25 dakikada pişmiş, servise hazır
sade maş fasulye

Maharetini Göster:
Tencereye tereyağı, zeytinyağı konulacak ve orta ateşte ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, domates salçası ilave edilecek ve kavrulacak. Ardından maş fasulyesi, kaynar su, karabiber, pul biber ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak ve ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. Tam 25 dakika bitiminde yemeğiniz hazır. Şimdi yemeğin tuzunu ilave edebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com