Kategoriler
Evde Nasıl Yapılır Meze Tarifleri Mutfak Bilgileri

kimchi nasıl yapılır

kimchi
Kimchi Nasıl Yapılır?
Malzemeleri:
1 Adet Kore Lahanası
2 Adet Turp (200 gr.)
1 Baş Sarımsak (40 gr.)
1 Adet Kuru Soğan (100 gr.)
2 Adet Havuç (200 gr.)
2 cm. İriliğinde Zencefil
4 Adet Yeşil Soğan (100 gr.)
1 Çay Bardağı Balık Sosu
1 Çay Bardağı Acı Pul Biber
2 Yemek Kaşığı Tuz (lahana için)

Muhallebi Malzemesi:
2 Yemek Kaşığı Pirinç Unu
2 Yemek Kaşığı Toz şeker
2 Su Bardağı Soğuk Su

Ön Söz:
Kimçi yapımında bir tane kore lahanası kullandım. Japon turpu yerine yerli turp kullandım. Hazırladığım kimçinin üzerini kapatarak serin bir yere koydum ve ikinci gün (gaz çıkartarak) fermente olmaya başladı. Kimçi, üçüncü gününde yenecek duruma geldi. Kimçiyi cam kavanozlara boşalttım ve kapatarak buzdolabına kaldırdım. Kimçiyi normal acılıkta yaptığım için, 1 çay bardağı acı pul biber kullandım. Tarifimi deneyecek olanlara afiyet olsun.

Kimçi yapımında fazladan tuz kullanmadım. Kullandığım balık sosunun tuzluluğu, turşu için yeterli oldu. Kullandığım malzemelerle 2800 gr. kimçi yapmış oldum.

Lahananın Hazırlanması:
Lahana uzunlamasına ikiye bölünecek ve kök kısmı çıkartılacak. Bölünen parçalar enine 4 parçaya bölünecek. Ardından yıkanacak, süzülecek ve bir kaba konulacak. Üzerine 2 yemek kaşığı tuz serpilecek ve karıştırılacak. Lahana (30 dakika) beklemeye alınacak ve diriliği (yumuşayınca) gidince bol su ile yıkanacak ve süzülecek.

Sebzelerin Hazırlanması:
Havuç ve turp soyulacak, şerit (jülyen) şeklinde doğranacak. Taze soğan şerit doğranacak. Doğranmış sebzeler bir kap içine konulacak ve karıştırılacak.

Balık Sosunun Hazırlanması:
Soğan, sarımsak, zencefil soyulacak ve irice doğranacak. Ardından mutfak robotunda 1 çay bardağı balık sosu ile çekilecek.

Muhalebinin Yapımı:
Tencereye pirinç unu, soğuk su konulacak, orta ateşte göz göz olana kadar kaynatılacak ve ocak söndürülecek. Üzerine toz şeker ilave edilecek ve şeker eriyene kadar karıştırılacak. Muhallebi soğuyunca 1 çay bardağı acı pul biber konulacak ve karıştırılacak.

kimchi yapımında kullandığım sebzeler
sebze

kore lahanası
kore lahanası

kimchi olunlaşmış yenmeye hazır
kimçi

Maharetini Göster:
Muhallebi ile hazırlanan balık sosu karıştırılacak, şerit doğranmış sebzelerin üzerine dökülecek ve karıştırılacak. Hazırlanan bu karışım, lahana parçalarının üzerine ilave edilecek ve karıştırılacak. Karıştırılmış bu malzemeler, kapaklı bir kap içine avuç içi ile bastırılarak doldurulacak ve kapağı kapatılacak. Ardından serin bir ortama kaldırılacak ve olgunlaşması beklenecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com