Kategoriler
Çorba Tarifleri

maş fasulyesi çorbası

maş fasulyesi çorbası
Maş Fasulyesi Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Su Bardağı Maş Fasulyesi
1.5 Yemek Kaşığı Pilavlık Bulgur
30 gr. Tereyağı
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı (30 gr.)
1 Adet Kuru Soğan
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Adet Domates (100 gr.)
1 Tatlı Kaşığı Un (10 gr.)
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
5 Su Bardağı Kaynar Su (1 litre)
1/2 Limon Suyu
1.5 Tatlı Kaşığı Tuz

Maş fasulyesi çorbası’nı tatlandırmak için; aşırıya kaçmamak kaydıyle limon suyu, nar ekşisi, koruk ekşisi veya sumak kullanılabilir.

Ön Söz:
Maş fasulyesi ile yapılan bütün yemek çeşitleri tartışmasız, enfes lezzeti üzerinde taşır. Maş fasulyesi çorbası, maş fasulyesi bir gece boyu soğuk su içinde ıslatıldıktan sonra yapılır. Çorbanın yapımımında süt, yoğurt ve et suyu kullanılabilir. Katkı malzemesi olarak pirinç, bulgur, erişte ve şehriye isteğe bağlıdır. Damak tadınıza uyan her çeşit baharatı tatlandırıcı olarak kullanabilirsiniz. Sözünü ettiğim gibi, maş fasulyesi çorbası yapımında seçenekler sınırsız. Maş fasulyesi tedarik ettiğinizde tarifimi denemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Soğan yemeklik doğranacak, domates rendelenecek ve kaynar su hazır edilecek.

Maş Fasulyesi’nin Islanması:
Bir kap içine maş fasulyesi ve üzerini iki parmak geçesiye soğuk su konulacak ve en az 8 saat ıslatılacak. Süre bitiminde maş fasulyesi süzülecek ve çıkan su kullanılmayacak.

Maş Fasulyesi
maş fasulyesi

Maş Fasulyesi Çorbası
maş çorbası

Maharetini Göster:
Tencereye tereyağı, zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, un, salça, domates ilave edilecek ve düşük ısıda kavrulacak. Ardından bulgur, maş fasulyesi, 5 su bardağı kaynar su, karabiber, pul biber, kuru nane ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek ve tencerenın kapağı aralıklı kapatılacak. Tam 25 dakika bitiminde maş fasulyesi çorbası hazır. Şimdi çorbanın tuzunu karar hale getirebilir ve limon suyu ilave edebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com