Kategoriler
Mutfak Aletleri Mutfak Bilgileri

indüksiyonlu ocakta yemek pişirme

induksiyon ocak 1
İndüksiyonlu ocakta yemek pişirme yaparken ocak ısı ayarı nasıl yapılır? Bu sitedeki tarifleri kullanıyor ve evinizde indüksiyonlu ocak varsa işiniz kolay. Bizim mutfağımızda eski model ve tamamen mekanik bir indüksiyonlu ocak mevcut. Görseller kullandığımız indüksiyonlu ocak görüntüleridir.

Mevcut ocağımızın üzerinde bir büyük diğeri küçük olmak üzere iki göz bulunmaktadır. Kullandığımız tencerenin çapına göre iki gözden birini kullanırız. Ocakta her bir göz için; ocağın ısı ayarına komuta eden iki düğümesi mevcut. Düğmeler sıfırdan on iki rakamı ile kodlanmıştır. Sıfır rakamı ocağın sönük halidir. Düğmeyi sıfıra getirince ocak söner. 1 rakamından itibaren ocak yanmaya başlar.

induksiyon ocak 2

İndüksiyonlu ocağın ısı ayarı nasıl yapılır: Ocağın ısı ayar düğmesi altında bulunan 1 rakamı ocağın en düşük ısı ayarıdır. 12 rakamı ise ocağın en yüksek ısı ayar konumudur. 6 rakamı ise ocağın orta ısı ayar konumudur. Sitemizdeki yemek tariflerinde gazlı ocaklar için verdiğimiz ısı ayarlarını indüksiyonlu ocaklara uygularsak; indüksiyonlu ocakta 1 rakamı en düşük ısının karşılığıdır. 6 rakamı orta ateş ısısının karşılığı ve 12 rakamı yüksek ateş ısısının karşılığıdır.

Bilgi Notu:
Burada vermediğimiz diğer rakamlar ise, yemek pişiren kişinin inisiyatifine kalmış ısı ayar konumlarıdır.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com