Kategoriler
Deniz Ürünleri Tarifleri

tereyağlı hamsi buğulama

tereyağlı hamsi buğulama
Tencerede Tereyağlı Hamsi Buğulama Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Kg. Hamsi
1 Adet Soğan
2 Adet Orta Boy Domates
3 Yemek Kaşığı Tereyağı
1.5 Çay Bardağı Kaynar Su
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Bir Tutam Maydanoz
Limon

Ön Söz:
En lezzetli hamsi buğulama, karadeniz hamsisi kullanılarak yapılır. Hamsi buğlama yapım malzemeleri arasında yemeklik yağ, soğan, domates, taze biber ve patates; baharat olarak karabiber, kekik, defne yaparağı ve maydanoz bulunur. Limon dilimleri veya limon ise, hamsi buğulamayı tatlandırmak için kullanılır. Hamsi buğulama, ocak üzerinde tencerede veya fırında pişirilir. Buğulama yapımında kullanılacak malzeme çeşiti ve miktarı isteğe bağlıdır. Maydanoz ve limon suyu ıstenirse buğlama piştikten sonra ilave edilebilir.

Hamsi buğulama tencerede,  kısık ateşte 15 dakikada pişer. Yemeğe ilave edilecek su miktarı (tercihe göre) yarım veya bir su bardağı ölçüsünde olur.

Ön Hazırlık:
Hamsi temizlenecek, yıkanacak ve süzülecek. Ardından, istenirse kılçıkları çıkarılacak. Soğan yemeklik doğranacak. Domates rendelenecek ve maydanoz kıyılacak.

hamsi tereyağlı

Hamsi Buğlama Sosu:
Tava içerisine tereyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, domates ilave edilecek ve kavrulacak. Ardından 1.5 çay bardağı kaynar su, karabiber ve tuz ilave edilecek, karıştırlacak. Sosun tuzu karar hale getirilecek ve sos bir kez kaynatıldıktan sonra ocaktan alınacak.

malzemeler hazırlanmıştereyağlı hamsi buğulama 1

tereyağlı hamsi buğulama servise hazırtereyağlı hamsi buğulama 2

Maharetini Göster :
Tencere tabanına hamsiler düzgün şekilde yayılacak. Üzerine sırası ile hazırlanan sos, kıyılmış maydanoz ve limon dilimleri ilave edilecek. Ardından tencere ocak üzerine alınacak ve ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, tencere kapağı kapatılacak ve ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Tam 15 dakika bitiminde hamsi buğulama servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com