Kategoriler
Meze Tarifleri Sakatat Yemekleri

arnavut ciğeri

arnavut ciğeri
3 Dakikada Arnavut Ciğeri Tarifi Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
500 gr. Dana Ciğeri
1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Toz Biber
1 Fincan Un
Kızartma Yağı
Tuz

Ön Söz:
Arnavut ciğeri yapımında dana ciğeri kullanılır. Ciğerin üzerinde zarı ve içinde  damarı mevcuttur. İyi bir arnavut ciğeri yapımı için, kalite bir ciğere ihtiyaç vardır. Sakatatçıdan ciğer alırken ciğerin fazla damarsız olmamasına dikkat etmek  gerekir.  Arnavut ciğerinin özelliği, kuşbaşı doğranmış dana ciğerinin pişirilmesindeki ayrıntıdır. Ciğer kızartıldığında yumuşak ve sulu olmalıdır. Arnavut ciğeri harlı ateşte pişirilmez. Harlı ateşte pişirilen ciğer kurur. Kuru olan ciğeri de kimse yemez. Bu nedenle, ciğer yağ içinde kızartırken kurutulmaması gerekir. Fazla harlı ısıda ve uzun süre kavrulan ciğer kurur ve sertleşir.

Arnavut ciğeri kızgın yağ içinde tek seferde kızartılır. Kızgın yağ içine atılan ciğer fokurdamaya başladıktan sonra, 3 dakika bitiminde ocaktan alınması gerekir. Bu süre aşılırsa ciğer kurur ve sertleşir.

Ön Hazırlık:
Ciğerin zarı soyulacak, kuşbaşı doğranacak ve kağıt havlu ile kanı alınacak. Üzerine pul biber, toz biber karışımı serpilecek ve karıştırılacak. Ardından tel süzgece konulacak, üzerine un serpilecek ve bir güzel karıştırılacak.

dana ciğeri

Maharetini göster:
Tavaya kızartma yağı konulacak ve normal ısı ayrında ısıtılacak. Yağ kızgın hale geldikten sonra, üzerine unlanmış ciğer ilave edilecek. Tava kaynamaya başladıktan sonra saate bakılacak not edilecek. Ciğer kevgir kepçe ile karıştırılacak ve 3 dakika bitiminde ocaktan alınacak. Ciğerin servisi sırasında tuz ilave edilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com