Kategoriler
Etli Yemek Tarifleri Patlıcanlı Yemek Tarifleri

patlıcan oturtma

patlıcan oturtma
Tencerede Kıymalı Patlıcan Oturtma Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
2 Adet Bostan Patlıcanı
2 Adet Domates
2 Adet Çarli Biber
Kızartma Yağı

İç Harç Malzemeleri:
250 gr. Dana Kıyma
1 Adet Soğan
2 Adet Domates
1 Adet Sivri Biber
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1/4 Demet Maydanoz
1 Su Bardağı Kaynar Su

Ön Hazırlık:
Domates ve çarliston biber ortadan ikiye bölünecek, patlıcanların üzerine kapak olarak kullanılacak. İç harç malzemeleri; soğan yemeklik ve sivri biber halka olarak doğranacak. Domateslerin kabuğu soyulacak ve yemeklik doğranacak. Maydanoz kıyılacak.

Patlıcanların Hazırlanması:
2 adet bostan patlıcanı, yaklaşık 1 kg. geldi. Patlıcanların her iki uç tarafı 1 cm. kesilecek ve enlemesine ortadan iki’ye bölünecek. Bölünen parçalar üst tarafında 1-2 cm. kabukt bırakılarak soyulacak. İçleri 1-1.5 cm. et kalınlığı bırakılacak şekilde oyulacak ve tuzlu su içinde 30 dakika bekletilecek. Ardından süzülecek ve kurulanacak. Kızartma yağı içinde pembe bir renk alıncaya kadar kızartılacak.

İç Harçın Hazırlanması:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine kıyma ilave edilecek ve orta ısıda taneleşinceye kadar kavrulacak. Ardından sıra ile soğan, sivri biber, domates ilave edilecek ve kavrulacak. Üzerine 1/2 su bardağı kaynar su, karabiber, kimyon ve tuz ilave edilecek. Harçın tuzu karar hale getirilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Ocak ısısı, en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. 15 dakika bitiminde iç harç ocaktan alınacak ve maydanoz ilave edilecek.

patlıcan oturtma 1

Maharetini Göster:
Tencereye kızartılmış patlıcanlar dizilecek. İçleri harç ile doldurulacak, üzerine biberler ve yarım domates konulacak. Yarım su bardağı kaynar su tencereye ilave edilecek. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra,  kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. 30 dakika bitiminde patlıcan oturtma sevrise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com