Kategoriler
Şerbetli Tatlı Tarifleri

klasik lor tatlısı

klasik lor tatlısı
Klasik Lor Tatlısı Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeleri:
250 gr. Lor Peyniri (tuzsuz)
1 Adet Yumurta (65 gr.)
3 Yemek Kaşığı Eritilmiş Tereyağı
50 gr. Böreklik Un
40 gr. İrmik
1 Çay Kaşığı Karbonat (4 gr.)
2 Su Bardağı Toz Şeker
2.5 Su Bardağı Su
Çeyrek Limon Suyu
30 cm. Fırın Tepsisi

Ön Söz:
Klasik lor peynir tatlısı tarifim yumurta ile hazırlanmıştır. Bundan önce irmik ve süt kullanarak hazırladığım lor peynir tatlısı ile bu tarifim, tat ve lezzet olarak tamamen farklıdır. İkisi arasında tercih yapmam doğru olmaz, her iki tatlımda güzeldir. Klasik lor tatlısı yapımında malzeme miktarlarına dikkat ederseniz, ağız tadıyle lor tatlınızı tatmış olursunuz. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Fırın tepsisi tabanı tereyağı ile yağlanacak. Tatlı hamurunda kullanmak için, otuz gram kahvaltılık tuzsuz tereyağı eritilecek ve beklemeye alınacak. Bir kap içine 50 gr. un ve 1 çay kaşığı tepelice doldurulmuş karbonat konulacak ve karıştırılacak.

Klasik Lor Tatlısı Şerbeti’nin Hazırlanması:
Tencere içine 2 su bardağı toz şeker, 2.5 su bardağı su konulacak ve 5 dakika kaynatılacak. Süre bitiminde çeyrek limon suyu ilave edilecek ve şerbet iki dakika kaynatıldıktan sonra ocaktan alınacak.

Klasik Lor Tatlının İç Dokusulor tatlısı

Tatlı’nın Şerbeti Verilmişklasik lor tatlısı 1

Maharetini Göster:
Mutfak robotunun karıştırma kabına 250 gr. lor peyniri, 1 adet yumurta, eritilmiş 3 yemek kaşığı tereyağı, 40 gr. irmik konulacak ve yüksek hızda karıştırılacak. Ardından karışım bir kap içine boşaltılacak ve azar azar (karbonat karıştırılmış) un ilave edilerek yoğurulacak. Yoğurulan hamurdan iri ceviz iriliğinde parçalar koparılacak ve bezeler yapılacak. Yapılan bezeler avuç içinde bastırılarak yassıltılacak ve peşinden yağlanmış fırın tepsisine dizilecek. Tepsi, önceden 175°C dereceye ısıtılmış fırına sürülecek ve 30 dakika pişirilecek. Süre bitiminde tepsi fırından alınacak, sıcak şerbet verilecek ve soğumaya bırakılacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com