Kategoriler
Deniz Ürünleri Tarifleri

ahtapot haşlama

ahtapot haşlama
Düdüklü Tencerede Ahtapot Haşlama Tarifi
Malzemeleri:
2 Kg. Ahtapot
8 Su Bardağı Su
1 İri Havuç
1/2 Demet Maydanoz
1/2 Limon

Ön Söz:
Ahtapot yemekleri yapmak için, yapılacak yemeğin özelliğine göre ahtapot yarı pişmiş veya tam pişmiş olarak haşlanır. Ahtapot tencerede, ya da düdüklü tencerede haşlanır. Ahtapot haşlama süresi, ahtapotun iriliğine göre değişir. Küçük boy, 2 kg. kadar olan ahtapotu mangalda ızgara yapmak için haşlamaya gerek yoktur. İri ahtapotlar, yemeğini yapmak için mutlaka haşlanır. Ahtapotun haşlama suyuna tuz katılmaz, kendi üzerindeki tuz yeterlidir.

Ahtapot’un düdüklü tencerede yarı pişmiş olarak haşlama süresi 15 dakikadır. Tam pişme süresi ise, 20 ila 25 dakika arasında değişebilir. Tencerede haşlama süresi ise, bir saatın üzerindedir.

Ön Hazırlık:
Ahtapot buradan tarifine uygun olarak temizlenecek. Havuç iri olarak doğranacak. Ahtapot haşlama suyuna maydanoz sapı ile limon kabuğuyla birlikte ilave edilecek.

Ahtapottaze ahtapot

Haşlanmış Ahtapothaşlanmış ahtapot

Maharetini Göster:
Düdüklüye temizlenmiş ahtapot, havuç, maydanoz, yarım limon ve 8 su bardağı soğuk su konulacak. Düdüklü tencerenin kullanım şartlarına göre ahtapotun haşlama süresi başlatılacak. Ardından 15 dakika süre bitiminde düdüklü tencere ocaktan alınacak. Haşlanmış ahtapot kevgir içine alınacak ve kalan diğer malzemeler atılacak. İstenirse ahtapotun derisi, kollarından elle tutulup çekilerek soyulacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com