Kategoriler
Çorba Tarifleri

bulamaç çorbası

bulamaç çorbası
Bulamaç Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Türk Kahve Fincanı Bulgur
1 Türk Kahve Fincanı Yeşil Mercimek
1 Yemek Kaşığı Tereyağı (40 gr)
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı (20 gr.)
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
1 Çay Bardağı Kavrulmuş Un (50 gr.)
1 Çay Bardağı Soğuk Su (sos için)
6 Su Bardağı Kaynar Su
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Bulamaç çorbası, Yozgat ilimizin köylerinde yapılan kıvamlı bir çorba çeşitidir. Bulamaç çorbası bulgur, yeşil mercimek, tereyağı ve kavrulmuş un ile yapılır. Yapılan çorba sade veya üzerine ilave edilen çanak peyniri, ya da tulum peyniriyle servis edilir. Çorbada kullanılacak kavrulmuş un (koyu renkte) çok iyi bir şekilde kavrulmuş olacak.

Un miktarını terazi ile ölçebileceğiniz gibi, ölçüm için yemek kaşığı da kullanabilirsiniz. 4 yemek kaşığı dolusu kavrulmuş un sos için yeterlidir. Siz de değişik tatlara meraklı iseniz, mutlaka deneyin derim.

Çorba Sos’unun Hazırlanması:
Kase içine kavrulmuş un konulacak ve 1 çay bardağı soğuk su ile çırpılacak. Çorbaya sos ilave edilirken, tencereden alınacak üç kepçe su ile tekrar inceltildikten sonra tencereye ilave edilecek.

bulamaç çorbası 1

Maharetini Göster :
Tencereye yeşil mercimek, 6 su bardağı kaynar su konulacak ve orta ısıda kaynatılacak. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı aralıklı kapatılacak ve ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Mercimek 10 dakika haşlandıktan sonra, üzerine bulgur ilave edilecek ve düşük ısıda 20 dakika haşlanacak. Süre bitiminde tencereye çorbanın sosu ilave edilecek ve 5 dakika tekrar kaynatılacak. Süre bitiminde üzerine tereyağında kavrulmuş salça ilave edilecek, tencere bir taşım kaynatılacak ve ocaktan alınacak. Şimdi çorbanın tuzunu ilave edebilrsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com