Kategoriler
Şerbetli Tatlı Tarifleri

basit tatlı tarifi

basit tatlı
Kıyır Kıyır Basit Tatlı Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
2 Su Bardağı Un (200 gr.)
1 Adet Orta Boy Tavuk Yumurtası (60 gr.)
1 Çay Bardağı Ayçiçeği Yağı (100 gr.)
3 Yemek Kaşığı Toz Şeker (50 gr.)
1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu (4 gr.)

Şerbet Malzemesi:
1.5 Su Bardağı Toz Şeker (250 gr.)
1.5 Su Bardağı Su (300 ml.)
1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu

Ön Söz:
Kıyır kıyır basit ve kolay tatlı yapımı, ustalık gerektirmez. Tarifime uygun olarak yaptığınız tatlının şerbet çekip çekmemesi sorun olmaz. Evinizde hassas mutfak teraziniz var ise, malzemeleri terazide tartarak kullanabilirsiniz. Teraziniz yok ise, standart (200 ml.) su bardağı ve standart (100 ml.) çay bardağı ile malzemeleri ölçebilirsiniz.

Tatlının hafif olmasını isterseniz; 1 su bardağı toz şeker, 1.5 su bardağı su ile tatlı şerbetini hazırlayabilirsiniz. Ayrıca, tatlı malzemelerinin katlarını alarak, ihtiyacınız ölçüsünde basit tatlıyı hazırlayabilirsiniz.

Ön Hazırlık:
Uygun bir kap içine 200 gr. un, 1 çay kaşığı tepelice doldurulmuş kabartma tozu konulacak ve karıştırılacak.

Tatlı Şerbeti’nin Hazırlanması:
Tencereye 1.5 su bardağı toz şeker, 1.5 su bardağı soğuk su konulacak ve orta ateşte kaynamaya bırakılacak. Tencere kaynamaya başlayınca 1 tatlı kaşığı limon suyu ilave edilecek ve karıştırılacak. Şerbet 5 dakika süre ile tekrar kaynatılacak, ocaktan alınacak ve soğumaya bırakılacak.

tatlı hamuru beze yapılmış ve tepsiye dizilmiş
şerbetli basit tatlı

basit tatlı kızartılmış ve şerbet verilmiş
şerbetli kolay tatlı

Maharetini Göster:
Bir kap içine bir yumurta, toz şeker, ayçiçek yağı konulacak ve karıştırılacak. Üzerine azar azar un ilave edileck ve un bitinceye kadar yoğurulacak. Yoğurulan hamur rulo yapılacak ve 25 gr. ağırlığında 16 eşit parçaya bölünecek. Parçalar avuç içinde beze yapılacak ve fırın tepsisine aralıklı dizilecek. Tepsi önceden 180°C dereceye ısıtlış fırının orta rafına sürülecek. Ardından saate bıkılacak ve not edilecek. Tam 30 dakika bitiminde ocaktan alınacak ve üzerine ılık şerbet dökülecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com