Kategoriler
Çorba Tarifleri

yoğurtlu taze fasulye çorbası

yoğurtlu taze fasulye çorbası 1
Yoğurtlu Taze Fasulye Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
250 gr. Taze Fasulye
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Adet Domates
1 Yemek Kaşığı Un
1 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Yoğurt
4 Su bardağı Su
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Sebze yemekleri sıralamsında çeşit boluğu nedeniyle taze fasulye ön sıralarda yer alır. Taze fasulye yemekleri arasında, taze fasulye ile hazırlanan çorbalar oldukça çeşitli ve lezzetlidir. Bu çeşitler arasından sütlü taze fasulye çorbası, bulgurlu taze fasulye çorbası, yoğurtlu taze fasulye çorbası, domatesli taze fasulye çorbası birer örnektir. Taze fasulye çorbası yaparken taze fasulye doğrudan kullanılabileceği gibi, ön haşlama yapılarakta kullanılabilir. Fasulye cinslerinin çeşiti ve bunların pişme süreleri göz önüne alındığında, çorba yaparken fasulyeyi haşlama yaparak kullanmak en doğru yöntemdir.

Ön Hazırlık:
Taze fasulye ayıklanacak, yıkanacak ve 1 ila 1.5 cm. iriliğinde doğranacak. Doğranmış fasulyeler buradan taze fasulye nasıl haşlanır tarifine uygun olarak 20 dakika süre ile haşlanacak. Domates rendelenecek.

Terbiyesinin Hazırlanması:
Kase içine 1 yumurta kırılacak ve üzerine 1 yemek kaşığı un ilave edilecek, çırpma teli ile bir güzel çırpılacak. Üzerine 1 su bardağı yoğurt ilave edilecek ve karışım tekrar çırpılacak.

yoğurtlu taze fasulye çorbası

Maharetini Göster:
Tencereye tereyağı konulacak ve eritilecek. Üzerine domates ilave edilecek ve diriliği gidinceye kadar kavrulacak. Ardından 4 su bardağı kaynar su, haşlanmış fasulye ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna alınacak ve saat’a bakılacak not edilecek. Tencere 25 dakika süre ile kaynatılacak. Süre bitiminde çorbanın suyundan 1 kepçe alınacak, terbiye’ye ilave edilecek ve karıştırılacak. Terbiye çorbaya  ilave edilecek ve karıştırılacak. Tencere 5 dakika süre ile tekrar kaynatılacak. Süre bitiminde çorba’nın tuzu karar hale getirilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com