Kategoriler
Etsiz Yemek Tarifleri Sebze Yemekleri

kabak kavurması

kabak kavurması
Yoğurtlu Girit Kabak Kavurması Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
4 Adet Girit Kabağı (800 gr.)
3 Adet Yumurta
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Türk Fincanı Kaynar Su
1 Kase Yoğurt
2 Diş Sarımsak
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Kabak kavurması, sakız kabağı veya girit kabağı ile yapılabilir. Tarifim, iç anadolu bölgesinin bazı yörelerinde yapılan yumurtalı kabak kavurması ile ilgilidir. Yöre halkı kabak kavurması için, iri sakız kabağı veya yerli kara kabak kullanmaktadır. Dolmalık sakız kabağının kavurması yapılıyor olsa da, bu iş için en güzeli, girit kabağı kullanmaktır. Girit kabağı ile yapılan yumurtalı kabak kavurması, kara kabak ile yapılan kabak kavurmasının lezzetini aratmıyor. Tarifimde yemeğin orijinaline sadık kalarak, kabağı haşladıktan sonra püre haline getirdim. Kabağı ezmeden de küp halinde kavurabilirsiniz, tercih sizin.

Ön Hazırlık:
Kabakların sap kısmı kesilecek ve uzunlamasına ikiye bölünecek. Ardından içleri (yumuşak yerleri ve çekirdekleri) boşaltılacak, kabukları soyulacak ve kuşbaşı doğranacak. Az tuz ile sarımsaklı yoğurt hazır edilecek ve yumurtalar çırpılacak.

Kabağın Haşlanması:
Tencere içine doğranmış kabak, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 fincan kaynar su konulacak ve kaynatılacak. Ardından tencerenin kapağı kapatılacak ve en düşük ısıda kabaklar 10 dakika haşlanacak. Süre bitiminde suyu süzülecek ve soğutulacak. Ardından, patates ezeceği ile püre haline getirilecek.

Maharetini Göster:
Tencere içine tereyağı konulacak ve köpürünceye kadar ısıtılacak. Üzerine haşlanmış kabak ilave edilecek ve kabağın bıraktığı su buhar olup uçuncaya kadar, orta ısıda kavrulacak. Üzerine çırpılmış yumurta ilave edilecek ve malzemelerle karıştırılacak. Yumurta piştikten sonra kabak kavurması hazır. Sarımsaklı yoğurt ilavesiyle servis edebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com