Kategoriler
Sebze Yemekleri

dondurulmuş madımak nasıl pişirilir

dondurulmuş madımak nasıl pişirilir
Dondurulmuş Madımak Nasıl Pişirilir?
Malzemeleri:
500 gr. Dondurulmuş Madımak Otu
1 Adet Parmak Sucuk
1 Adet Soğan
1 Tatlı Kaşığı Salça (domates)
1 Yemek Kaşığı Tereyağı (40 gr.)
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
2 Yemek Kaşığı Bulgur
3 Su bardağı Kaynar Su (600 ml.)
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Derin dondurucuda dondurulmuş madımak nasıl pişirilir? Taze madımağı nasıl pişiriyorsanız; dondurucuda donmuş madımak aynı şekilde pişirilir. Donmuş madımağı dışarda veya mikrodalga fırında çözdürmeden pişirebilirsiniz. Dondurulmuş madımak tencereye konulup üzerine sıcak su ilave edildiğinde çabucak çözülür. Tarifimi deneyenlere afiyet olsun.

Bu tarifte kullandığım madımak otunu; ayıklayıp, yıkayıp, doğrayıp, buzdolabı torbasına koyup 7 ay öncesi derin dondurucuya kaldırmıştım.

Ön Hazırlık:
Bir adet orta boy kuru soğan yemeklik doğranacak. İki yemek kaşığı dolusu pilavlık bulgur yıkanacak ve süzülecek. Parmak sucuk küçük küp şeklinde doğranacak. Üç su baradağı kaynar su hazır edilecek.

dondurulmuş madımak
donmuş madımak

sucuk küçük küp şeklinde doğranmış
sucuk

donmuş madımak tencerede çözülmüş
madımak yemeği

madımak pişmiş (karıştırıldıktan sonra) servise hazır
sucuklu madımak yemeği

Maharetini Göster:
Tencereye tereyağı, zeytinyağı konulacak ve orta ateşte ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, sucuk, salça, bulgur ilave edilecek ve kavrulacak. Ardından donmuş madımak, kaynar su, kimyon, tuz ilave edilecek ve madımak çözülünceye kadar karıştırılacak. Peşinden ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, tencere kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. Tam 50 dakika bitiminde sucuklu madımak yemeğiniz servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com