Kategoriler
Çorba Tarifleri

yoğurtlu kuskus çorbası

yogurtlu kuskus corbasi 1
Yoğurtlu kuskus çorbası tarifi, nasıl yapılır? Elde yapılan kuskus ile bu tarifi hazırladık, afiyet olsun.
Malzemeleri:
1 Su Bardağı Ev Yapımı Kuskus
30 gr. Tereyağı
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
6 Su Bardağı Su (1.2 litre)
1.5 Tatlı Kaşığı Tuz

Terbiye Malzemeleri:
1 Su Bardağı Yoğurt veya Süzme Yoğurt
1 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Soğuk Su (200 ml.)

Ön Söz:
Köftelik bulgur kullanarak evde yaptığımız kuskus ile yoğurtlu çorbasını yaptık. Öncesinde kuskusun çeşitli baharatlarla birlikte salçalı çorbasını yaptık. Çorbayı beğendik ve yoğurtlusunu denedik. Terbiyesinde un kullanmadık, doğrudan yumurta ile terbiye hazırladık ve tencereye ilave ettik. Ayrıca çorbaya ekşilik katması için yarım limon suyu ekledik. Tarifimiz ilginizi çekerse siz çorbanızı dilediğiniz gibi hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Terbiyenin Hazırlanması:
Kaseye 1 adet yumurta, 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı içme suyu konulacak ve çırpma teli ile çırpılacak. Bu yöntemle hazırlayacağınız terbiye ile çorbanın dokusu istediğiniz gibi olmayabilir. Bu sebeple; terbiyeyi hazırlarken un, yumurta sarısı ve yoğurdu birlikte kullanmanız daha doğru olur. Biz doğru olanı diyetimiz yüzünden tercih etmedik. Bu çorba diyete uyar mı? Hayır. Çorba, yumurta ve yoğurdu hesaba katmazsak tamamen karbonhidrat deposu.

yogurtlu Kuskus Corbasi 2

Maharetini Göster:
Tencereye 6 su bardağı su konulacak ve kaynatılacak. Kaynayan su içine 1 su bardağı kuskus konulacak ve karıştırılacak. Tencere kaynamaya başladıktan sonra kapağı aralıklı kapatılacak. Ardından ocak alev ayarı en düşük ısı konumuna ayarlanacak ve kuskus 15 dakika haşlanacak. Süre bitiminde tencereden 1-2 kepçe kaynar su alınacak ve terbiyeye eklenecek. Terbiye karıştırıldıktan sonra tencereye eklenecek ve ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynayıncaya kadar malzemeler dipten karıştırılacak. Tencere kaynadıktan sonra kapağı kapatılacak ve çorba kısık ateşte 5 dakika
daha pişirilecek. Süre bitiminde tencereye kuru nane, tereyağı, zeytinyağı ile hazırlanan sos eklenecek ve çorbanın tuzu karar hale getirilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com