Kategoriler
Evde Nasıl Yapılır Makarna ve Mantı Tarifleri

köy kuskusu nasıl yapılır

kuskus 1
Köy kuskusu nasıl yapılır? Tam buğday unu ve esmer köftelik bulgur kullanarak geleneksel kuskus yaptık.
Malzemeleri:
100 gr. Esmer Köftelik Bulgur
250 gr. Tam Buğday Unu
1 Adet Yumurta
1 Çay Bardağı Soğuk Süt (100 ml.)
1 Çay Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Geleneksel köyde yapılan kuskusu tam buğday unu ile yaptık. Tarifimizdeki malzemeler birebir kusukusu yaparken kullandığımız malzeme miktarlarıdır. Verdiğimiz malzemeleri kullanarak 440 gr. miktarında kuskus yaptık. Bazen sade un ve esmer un kullanarak kuskus yaparız. Bulgur yerine irmikte kullandığımız olur. Kimi zaman yaptığımız kuskusta süt kullanmayız. Süt kullanmadığımızda süt yerine yumurta adetini ikiye çıkarırız. Hazırladığımız kuskusun çorbasını ve pilavını yaparız. Deneyecek olanlara afiyet olsun.

Kuskus Karışımının Hazırlanması:
Kaseye 1 tane yumurta kırılacak, üzerine 1 çay bardağı soğuk süt, 1 çay kaşığı tuz eklenecek ve çok iyi bir şekilde çırpma teli veya mikserle çırpılacak.

kuskus 2

kuskusun kurumuş hali

kuskus 3

Maharetini Göster:
Alüminyum olmayan bir tepsi içine 100 gr. çiğ köftelik esmer bulgur konulacak. Üzerine 1 yemek kaşığı sütlü karışımdan gezdirilecek ve parmak uçlarıyla çok iyi bir şekilde karıştırılacak. Peşinden bir yemek kaşığı un ilave edilecek ve parmak uçlarıyle dairesel hareketler yapılarak unun bulgur taneciklerine yapışması sağlanacak. Bulgur içinde un kaybolunca, üzerine fırça yardımıyle sütlü karışım sadece bulguru nemlendirmek için az miktarda eklencek ve karıştırılacak. Ardından üzerine tekrar 1 yemek kaşığı un eklenecek ve karıştırılacak. Bu şekilde kuskus istenilen iriliğe ulaşana kadar işlem tekrarlanacak. Kuskus belirlenen iriliğe ulaştığında bez üzerine yayılacak ve kurutulacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com