Kategoriler
Mantarlı Yemek Tarifi Tavuk Yemekleri

tavuklu şitaki mantarı yemeği

sitaki mantari tavuklu 1
Tavuklu şitaki mantarı yemeği tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
400 gr. Kuşbaşı Tavuk Budu
350 gr. Şitaki Mantarı
1 Adet Kuru Soğan
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Adet Domates (150 gr.)
2 Adet Sivri Biber
3 Diş Sarımsak
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay kaşığı Kuru Kekik
1.5 Su Bardağı Kaynar Su
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Söz:
1 Paket (shiitake) şitaki mantarı, derisiz tavuk budu kullanarak şitaki mantarının sulu yemeğini yaptık. Şitaki mantarının adı ve lezzeti dışında (yemek yapımında) diğer mantar çeşitlerinden hiç bir farkı yok. Şitaki mantarını dilediğiniz yemek çeşitlerinde bildiğiniz gibi kullanabilirsiniz. Tarifimizi deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun deriz.

Ön Hazırlık:
Tavuk budu orta irilikte ve kuşbaşı doğranacak. Şitaki mantarı kuşbaşı doğranacak. Soğan, sarımsak, sivri biber yemeklik doğranacak. Domates rendelenecek. 1.5 su bardağı kaynar su hazır edilecek.

sitaki mantari tavuklu 2

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, sarımsak, sivri biber, tavuk eti, salça, domates, mantar ilave edilecek ve orta ısıda kavrulacak. Ardından 1.5 su bardağı kaynar su, karabiber, kimyon, pul biber, kekik ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, tencere kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saate bakılacak not edilecek. Tam 35 dakika bitiminde yemeğiniz hazır. Şimdi yemeğe tuz ilave edebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com