Kategoriler
Deniz Ürünleri Tarifleri Makarna ve Mantı Tarifleri

yengeç soslu makarna

yengecli makarna
Yengeç Soslu Makarna Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeleri:
1/2 Paket Makarna (herhangi bir çeşit)
2 Litre Su
1 Tatlı Kaşığı Tepelice Tuz

Yengeç Sosu Malzemeleri:
200 gr. Haşlanmış Yengeç Eti
150 gr. Domates
40 gr. Tereyağı
2 Diş Sarımsak
1 Çay Kaşığı Silme Pul Biber
1 Çay Kaşığı Silme Karabiber
1 Çay Kaşığı Tepelice Tuz
5 Yemek Kaşığı Kaynar Su

Ön Söz:
Yengeç soslu makarna tarifimi, yarım paket ince düdük makarnadan yaptım. Siz istediğiniz makarna çeşitini kullanabilirsiniz. Haşlanmış yengeç etini buradaki tarife göre hazırladım. Makarnayı kendi damak tadımıza göre 17 dakika haşladım. Hazırladığım yengeç sosu ile haşladığım makarnayı buluşturdum ve ortaya enfes denecek düzeyde üç kişiye yetecek miktarda makarna çıktı. Tarifimi deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Sarımsak soyulacak ve yemeklik doğranacak. Domates rendelenecek.

Yengeç Sosunun Yapılması:
Tavaya 40 gr. tereyağı konulacak ve orta ateşte ısıtılacak. Üzerine sıra ile sarımsak, rendelenmiş domates ilave edilecek ve domatesin diriliği gidinceye kadar kavrulacak. Peşinden baharat, tuz, 5 yemek kaşığı kaynar su ilave edilecek ve karıştırılacak. Tava bir taşım (2-3 dakika) kaynatılacak ve ocaktan alınacak. Üzerine yengeç eti ilave edilecek ve karıştırılacak.

haşlanmış yenegeç eti
yengec eti

yegeçli makarna sosu
yengec sosu

yengecli makarna 2

Maharetini Göster:
Tencereye 2 litre su konulacak ve yüksek ısıda kaynatılacak. Tencere kaynamaya başlayınca; 1 tatlı kaşığı tepelice tuz, 1/2 paket makarna ilave edilecek ve karıştırılacak. Tencere kaynamaya başlayınca, ocak ısısı orta ısının bir tık üzerine ayarlanacak. Tencere açık olarak, makarna 17 dakika haşlanacak ve süzülecek. Üzerine yengeç sosu ilave edilecek ve karıştırılacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com