Kategoriler
Bakliyat Yemekleri Etsiz Yemek Tarifleri

siyah mercimek beluga yemeği

siyah mercimek yemegi
Tencerede Islatma Siyah Mercimek Beluga Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeleri:
1 Su Bardağı Siyah Mercimek
1 Adet Küçük Soğan
40 gr. Tereyağı
1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Çay Kaşığı Tepeleme Domates Salçası
1 Çay Kaşığı Silme Karabiber
1 Çay Kaşığı Silme Pul Biber
1 Çay Kaşığı Silme Kimyon
2 Çay Kaşığı Tepeleme Tuz
3 Su Bardağı Kaynar Su

Ön Söz:
Siyah mercimek, kara mercimek veya beluga mercimeği; adına ne derseniz deyin, yeşil mercimekten daha da lezzetli. Ayrıca, mercimeği akşamdan ıslatırsanız çabuk pişer. Mercimeği ıslatmadan, tencerede doğrudan pişirirseniz 45 dakikada pişer. Bir su bardağı (200 ml.) dolusu siyah mercimek kullanarak yemeğini yaptım. Verdiğim malzemelerle 3 kişiye yetecek miktarda yemek hazırlanır. İhtiyacınız ölçüsünde malzeme kullanarak, dilediğiniz miktarda siyah mercimek yemeğini yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Siyah beluga merecimeği akşamdan soğuk su içinde ıslatılacak. Yemek yapımı sırasında bol su ile yıkanacak ve süzülecek. Soğan yemeklik doğranacak, kaynar su hazır edilecek.

siyah beluga mercimeği
beluga mercimegi

beluga yemegi

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı, tereyağı konulacak ve orta ısıda, ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, salça ilave edilecek ve kavrulacak. Ardından siyah mercimek, 3 su bardağı kaynar su ve baharatlar ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saate bakılacak not edilecek. Tam 20 dakika bitiminde yemeğiniz hazır. Şimdi, yemeğin tuzunu karar hale getirebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com