Kategoriler
Deniz Ürünleri Tarifleri

ahtapot ızgarada nasıl pişirilir

ahtapot izgara 2
Ahtapot Izgara Tarifi, Ahtapot Izgarada Nasıl Pişirilir?
Malzemeleri:
2 Adet Küçük Boy Ahtapot
5 Yemek Kaşığı Elma Sirkesi
3 Adet Defne Yaprağı
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Kuru Kekik

Ön Söz:
Ahtapot pişirilmeden önce haşlanır. Ahtapot haşlamanın bir çok yöntemi vardır. Bu tarifimde, elma sirkesi ve defne yaprağı kullanarak ahtapotu kendi suyu ile haşladım. Ahtapotun iriliğine göre haşlama süresi değişir. Haşlanan ahtapotu kontrol etmek için çatal ucu veya kürdan kullanılır. Ahtapot parçalarına batırılan çatal ucu veya kürdan kolayca etin içine giriyorsa; ahtapot haşlanmış demektir. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Ahtapot buradaki tarife göre temizlenecek. Ahtapot temzlendikten sonra kolları kesilecek ve başı üzerine ince kesikler atılacak.

Ahtapotun Haşlanması:
Tencereye ahtapot, defne yaprağı, elma sirkesi konulacak ve kapağı kapatılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Yüksek ısıda ahtapot suyunu salmaya başladıktan sonra, ocak ısısı orta ısının bir tık üzerindeki ısıya ayarlanacak. Ardından ahtapot yumuşayıncaya kadar kendi suyu ile haşlanacak.

ahtapot izgara

Maharetini Göster:
Haşlanmış ahtapot parçaları zeytinyağı ve kekikle harmanlanacak. Peşinden ızgara üzerine dizilecek. Parçalar iriliklerine göre, ızgara üzerinde döndürülerek 2 ila 10 dakika arasında pişirilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com