Kategoriler
Bakliyat Yemekleri

yayla meksika fasulyesi yemeği tarifi

yayla meksika fasulyesi 1
Haşlanmış yayla meksika fasulyesi yemeği tarifi, nasıl yapılır? Bu kadarını beklemezdik, Yayla, kırmızı fasulyeyi on numara beş yıldız hazırlamış. Oldukça lezzetli, denemeye değer.
Malzemeleri:
1 Poşet Haşlanmış Meksika Fasulyesi (700 gr.)
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Kuru Soğan (100 gr.)
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası (10 gr.)
Su (gerekmez, kendi suyu yeter)
Tuz (gerekmez, kendi tuzu yeterli)

Ön Söz:
Meksika fasulyesinin kurusunu kullanarak, sıklıkla yemeğini yaparız. Fasulyenin kabuğu kalın ve sert olsa da, fazlasıyle lezzetli ve besleyici. Deneme amaçlı Yayla’nın Meksika fasulyesinin yemeğini yaptık. Kullandığımız fasulyenin içinden 400 gr. fasulye, 300 gr. su çıktı. Yemeği klasik düdüklü tencerede yaptık ve fasulyenin suyunu kullandık. Yemeği ocağın en düşük ısı ayarında, 20 dakikada pişirdik ve tuz kullanmadık. Çünkü, fasulyenin haşlama suyundaki tuz kendine karar geldi. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Soğan yemeklik doğranacak.meksika fasulyesi 2

yemek düdüklüde pişti, tencereye alındı
yayla meksika fasulyesi 3

Maharetini Göster:
Düdüklü tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, salça ilave edilecek ve orta ısıda kavrulacak. Ardından Yayla’nın haşlanmış Meksika fasulyesi suyu ile birlikte konulacak ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Düdüklü tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Düdüklünün kullanma talimatına uyularak, ilk düdük sesinden sonra ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saata bakılacak not edilecek. Tam, 20 dakika meksika fasulyesi pişirilecek. Süre bitiminde ocaktan alınacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com