Kategoriler
Bakliyat Yemekleri

duru pratik haşlanmış kuru fasulye yemeği

duru kuru fasulye 1
Duru Pratik Haşlanmış Kuru Fasulye Yemeği Tencerede Nasıl pişirilir Tarifi. Bu tarifle, duru’nun haşlanmış kuru fasulyesini tencerede, kısık ateşte 15 dakikada pişirir, sofranıza korsunuz.
Malzemeleri:
2 Poşet Duru Haşlanmış Kuru Fasulye
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Soğan (100 gr.)
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası (10 gr.)
1 Su Bardağı Duru Kuru Fasulyenin Haşlama Suyu (200 ml.)
1 Çay Bardağı Kaynar Su (100 ml.)
1 Çay Kaşığı Silme Tuz

Ön Söz:
Duru’nun pratik haşlanmış kuru fasulyesinin iki poşetini kullanarak tencerede yemeğini yaptık. Her iki poşette toplam 550 gr. kuru fasulye ve 1 su bardağı dolusu (200 ml.) kıvamlı haşlama suyu çıktı. Yemeğe su verirken 1 su bardağı haşlama suyunu ve 1 çay bardağı (fazladan) kaynar suyu ilave ettik. Kuru fasulye yemeğini ocağın en düşük ısısında (kısık ateşte) 15 dakikada pişirdik ve en son tuzunu ilave ettik. Duru’nun kuru fasulyesi oldukça helmelenmiş, bu sebeple poşetin içinden 550 gr. fasulye çıktı. Yani, fasulye tanelerinin bir kısmı haşlama suyuna karışmış. Sonuç olarak, lezzetli olduğunu söyler, denemenizi tavsiye ederiz. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Kuru fasulye poşetleri açılacak ve suyu süzülecek. Çıkan su yemek yapımında kullanılacak. Soğan ince olarak yemeklik doğranacak. 1 çay bardağı kaynar su hazır edilecek.

duru kuru fasulye 2

kuru fasulye pişmiş servise hazır
duru kuru fasulye 3

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, domates salçası ilave edilecek ve orta ısıda kavrulacak. Peşinden haşlanmış kuru fasulye, 1 su bardağı kuru fasulyenin haşlama suyu, 1 çay bardağı kaynar su ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra tencere kapatılacak. Isı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saate bakılacak not edilecek. Tam 15 dakika bitiminde kuru fasulye yemeğiniz hazır. Şimdi, 1 çay kaşığı silme tuzu ilave edebilir, yemeğin tuzunu karar hale getirebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com