Kategoriler
Bakliyat Yemekleri Düdüklü Tencere Yemekleri

duru haşlanmış nohut yemeği nasıl yapılır

duru nohut 1
Duru haşlanmış nohut yemeği nasıl yapılır, tarifi. Duru pratik haşlanmış nohut yemeği, en güzel düdüklü tencerede yapılır. Normal tencerede zorunlu kalmadıkça bu yemeği pişirmeyin, nohutu gerektiği gibi pişiremezsiniz, diri kalır.
Malzemeleri:
2 Poşet Duru Pratik Haşlanmış Nohut (süzülmüş 440 gr.)
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
30 gr. Tereyağı
1 Adet Kuru Soğan (100 gr.)
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası (10 gr.)
1 Su Bardağı Kaynar Su (200 ml.)
1 Çay Kaşığı Tepelice tuz

Ön Söz:
Duru’nun haşlanmış nohutunu tencerede yapmayı denedik ve diğer nohut çeşitlerinde olduğu gibi başarılı olamadık. Yumuşacık nohut tencereye girip salça ile buluşunca sertleşti. Sertleşen nohutu eski haline döndürmek tencerede mümkün olmadı. Haliyle tencerede pişirdiğimiz nohut yemeğinin tat ve dokusunu başta bu yemeği yapan olmak üzere, ailede çoğu kişi sevmedi. Bilinen bir şeyi, tencerede tekrar denemiş olduk. Nohut düdüklü tencereden başka bir aleti pişmesi için uygun bulmuyor, nohutun gerçeği bu. Duru, gerçekten bakliyat konusunda efsane ürünler üretiyor. Çoğu ürünlerini denedik ve başarılı bulduk. Tarifimizi denerseniz, memnun kalırsınız. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Soğan yemeklik doğranacak, kaynar su hazır edilecek. Yemekte 2 poşet nohut, haşlama suyu ile birlikte kullanılacak ve üzerine 1 su bardağı kaynar su fazladan ilave edilecek. Bu yemekte, Termo marka contalı düdüklü tencere kullanıldı.

duru pratik haşlanmış nohut
duru nohut 2

yemek düdüklüde pişti, tencereye alındı
duru nohut 3

Maharetini Göster:
Düdüklüye zeytinyağı ve tereyağı konulacak, ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, salça ilave edilecek ve orta ısıda kavrulacak. Ardından duru’nun 2 poşet nohutu suyu ile birlikte konulacak, 1 su bardağı kaynar su ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Düdüklü tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Düdüklünün kullanma talimatına uyularak, ilk düdük sesinden sonra ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saata bakılacak not edilecek. Tam, 20 dakika süre ile nohut pişirilecek. Süre bitiminde ocaktan alınacak ve tuzu karar hale getirilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com