Kategoriler
Bakliyat Yemekleri

meksika fasulyesi yemeği

meksika fasulyesi yemeği
Meksika Fasulyesi Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Su Bardağı Meksika Fasulyesi
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Orta Boy Soğan
1 İri Diş Sarımsak
1 Çay Kaşığı Domates Salçası
1 Adet Orta Boy Patates
1 Adet Orta Boy Havuç
1 Çay Kaşığı Toz Şeker
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Bir Tutam Maydanoz
1 Adet Limon Suyu (yemeğin servisinde)
3 Su Bardağı (600 ml.) Kaynar Su

Ön Söz:
Kuru Meksika fasulyesi ile zeytinyağlı yemeğini yaptım. Meksika fasulyesi kalın kabuklu oluşundan dolayı, pişme süresi uzunca zaman alıyor. Önce, kuru meksika fasulyesini bir gece boyu ıslattıktan sonra; tencerede, kısık ateşte 45 dakika haşladım. Aynen zeytinyağlı kuru barbunya pilakisi yapar gibi, tencerde 1.5 saat süre ile pişirdim. Soğuttuktan sonra, her zeytinyağlı yemek gibi sofraya koydum.

Kuru Meksika fasulyesi’nin lezzeti bizim barbunya fasulyesine benzer ve fazlasıyle lezzetli. Denerseniz, bir lezzeti daha keşfetmiş olursunuz.

Ön Hazırlık:
Soğan ve sarımsak yemeklik doğranacak. Patates ve havuç soyulacak, uygun irilikte küp doğranacak. kaynar su hazır edilecek.

Meksika Fasulyesi’nin Haşlanması:
Meksika fasulyesi soğuk su içerisinde bir gece boyu ıslatılacak ve sabah suyu değiştirilecek. Ardından tencerede bir taşım kaynatıldıktan sonra; en düşük ısı ayarında, tencere kapağı aralıklı olarak 45 dakika haşlanacak.

meksika fasulyesi yemeği 1

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine soğan, sarımsak, havuç, salaça ilave edilecek ve orta ısıda kavrulacak. Ardından meksika fasulyesi, patates, 3 su bardağı kaynar su, toz şeker, karabiber, pul biber, kimyon ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. 90 dakika bitiminde yemeğiniz hazır. Yemeğin tuzunu şimdi karar hale getirebilir ve maydanozu serpebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com