Kategoriler
Çorba Tarifleri Sakatat Yemekleri

terbiyeli paça çorbası

terbiyeli paça çorbası
Terbiyeli Paça Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
6 Adet Koyun Paçası (temizlenmiş)
8 Su Bardağı Su
1 Adet Soğan
1/2 Kabuklu Limon
2 Diş sarımsak
1 Adet Defne Yaprağı
1 Tatlı Kaşığı Tuz
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Yemek Kaşığı Tepelice Un
1 Adet Yumurta Sarısı
1 Tatlı Kaşığı Pul Biber

Ön Söz:
Paça çorbası arzuya göre, sade veya terbiyeli olarak yapılır. Ya da haşlanmış kelle etiyle birlikte kelle paça çorbası yapılır. Paça çorbası yapmak için, paçaların haşlanması gerekir. Paça tencerede veya düdüklü tencerede haşlanır. Tencerede paçanın haşlanması uzun sürer, düdüklü bu iş için idealdir. Düdüklü tencere koyun paçasını, sığır eti pişirme süresi kadar bir sürede haşlar. Bu süre düdüklü tencerelerde 40 ila 45 dakika arasındadır. Paça çorbası yoğurtlu, yumurtalı ve sade olarakta yapılır.

Paça çorbasında tereyeğı veya tereyağı ile birlikte zeytinyağı kullanabilirsiniz. Defne yaprağı tercihinize kalmış, olup olmaması önemli değil. Kabuklu limon, kabuklu sarımsak ve soğan paçanın kokusunu gidermek için kullanılır. Bu malzemelerin kabuklu olması, paça haşlanırken içinde dağılmaması içindir.

Ön Hazırlık :
Sakatatçıdan alınan koyun paçası her ne kadar temizlenmiş olsa dahi, üzerinde kalmış olabilecek tüylerin giderilmesi için ocak alevine tutulacak. Tüylerden arındırılmış paçalar yıkanacak.

Terbiye’nin Hazırlanması:
Bir kap içinde, 1 yemek kaşığı tepelice doldurulmuş un, 1 yumurta sarısı az soğuk su ile çırpılacak. Bu karışım paça haşlandıktan sonra çorbanın terbiyesi için kullanılacak.

düdüklü tencerede koyun paçasıkoyun paçası

Maharetini Göster :
Düdüklüye koyun paçası, soyulmuş 1 bütün soğan, 2 diş kabuklu sarımsak, 1 adet defne yaprağı, kabuğu ile yarım limon, 1 tatlı kaşığı tuz, 8 su bardağı su konulacak ve düdüklünün kapağı kapatılacak. Normal (orta ateş) ısı ayarında paçalar yumuşayıncaya kadar (40 dakika) haşlanacak. Ardından soğan,  sarımsak,  defne yaprağı, limon düdüklüden çıkarılıp atılacak. Hazırlanan terbiye düdüklüye ilave edilecek ve karıştırılacak. Ardından düdüklü açık olarak 5 dakika kaynatılacak ve ocak söndürülecek.  Üzerine yağ içinde kavrulmuş pul biber gezdirilecek.  Sarımsaklı sirke ile paça çorbasını servis edebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com