Kategoriler
Çorba Tarifleri Sakatat Yemekleri

kelle paça nasıl yapılır

kelle paça çorbası nasıl yapılır
Tencerede Koyun Kelle Paça nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Adet Koyun Kellesi
4 Adet Koyun Paçası
3 Yemek kaşığı Zeytinyağı
2 Yemek Kaşığı Un
1 Adet Yumurta Sarısı
1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Biber
3 Diş Sarımsak
4 Yemek kaşığı Üzüm Sirkesi
1 Yemek Kaşığı Tuz
10 Su Bardağı Soğuk Su (2 litre)
1 Çay Bardağı Soğuk Su

Ön Söz:
Kelle paça çorbası kuzu, koyun, koç, keçi kelle ve paçasından yapılır. Kelle ve paça temizlendikten sonra yıkanır, süzülür ve haşlanır. Kelle ve paça tencerede ve düdüklü tencerede haşlanabilir. Tencerede haşlama uzun zaman alacağından en uygun olanı kelle ve paçayı birlikte düdüklü tencerede haşlamaktır. Kuzu kelle ve paçası tencerede 90 dakikada haşlanır. Düdüklü tencerede kuzu kelle ve paçası 30 dakikada haşlanır. Koyun kelle ve paçası tencerede 120 dakikada haşlanır. Koyun kelle ve paçası düdüklü tencerede 40 dakikada haşlanır. Kelle paça çorbası terbiyeli veya sade olarak yapılabilir. Çorbanın kıvamını artırmak için istenirse un kullanılabilir. Fazla miktarda kullanılacak un çorbanın tadını bozar. Bu sebeple iki kaşık dolusu 1.5 ila 2 litre kelle paçanın haşlama suyuna yeterlidir. Kelle paça çorbası terbiye edilinceye kadar tuz ilavesine gerek yoktur. Kullandığım düdüklü tencere, koyun kelle ve paçasını 40 dakikada pişiriyor.

Ön hazırlık:
Kelle ve paça sakatatcılardan temin edileceği için, kelle yıkanacak ve süzülecek. Koyun paçası üzerindeki kıl kalıntıları ocak üzerinde ütülecek ve ardından paça yıkanacak ve süzülecek. Sarımsak ezilecek ve sirke ile karıştırılacak.

Kelle paça çorbası terbiye sosu:
Kase içerisine 2 yemek kaşığı tepeli doldurulmuş un, 1 adet yumurta sarısı konulacak ve 1 çay bardağı soğuk su ile karıştırılacak.

koyun kelle ve paçasıkelle paça

haşlanmış kelle ve paçakelle paça çorbası nasıl yapılır 3

terbiye edilmiş kelle paça çorbasıterbiyeli kelle paça çorbası

kelle paça sevise hazırkelle paça çorbası nasıl yapılır 5

Maharetini Göster :
Düdüklü tencereye koyun kellesi ve paçaları, 2 litre su konulacak. Düdüklünün kapağı kapatılacak. Ocak ısısı normal ısı ayarında olacak. Düdüklü tencerenin el kitapçığında belirtilen sığır eti pişirme süresi göz önüne alınacak. Verilen süre içerisinde kelle ve paça haşlanacak. Ardından kelle ve paçalar süzülecek, üzerindeki etler kemiklerinden ayrılacak ve kuşbaşı doğranacak. Kelle paçanın haşlama suyu bir tencereye alınacak, üzerine didilmiş veya doğranmış kelle paça eti ilave edilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra tencereden bir kepçe su alınacak ve terbiye sosuyla karıştırılacak. Sos tencereye ilave edilecek ve karıştırılacak. Tencere 5 dakika süre ile tekrar kaynatılacak ve ocak söndürülecek. Tava içerisinde 3 yemek kaşığı zeytınyağı ile 1 tatlı kaşığı pul biber hafif kavrulacak ve kelle paça çorbası üzerine dökülecek. Ardından çorbanın tuzu karar hale getirilecek. Ezilmiş sarımsak ve sirke karışımını çorbanın servisi sırasında kullanabilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com