Kategoriler
Tavuk Yemekleri

tavuk ciğeri kavurması

tavuk cigeri 1
Soğanlı Tavuk Ciğeri Kavurması Tarifi. Yemekte tat ve kokusu rahatsız etmeyen, ciğer kavurması evde nasıl yapılır?
Malzemeleri:
300 gr. Tavuk Ciğeri
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Orta Boy Soğan
1 Çay Kaşığı Silme Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Tepelice Tuz

Ön Söz:
Tavuk ciğerini yemek yapımında kullanmazdan önce yıkasanız dahi, ciğerle yapılan yemekler sorunludur. Tavuk ciğeriyle yemek yapmadan önce ciğerin haşlanması, ağız tadıyle yiyebileceğiniz ciğer yemeklerini ortaya çıkarır.
Ne var ki, ciğeri haşlarken süreyi uzatmamanız gerekir. Ciğer haşlanırken üzerinde bulunan sıvının 1/3’ünü suya verir ve sıvı kaybından dolayı sertleşmeye başlar. Tavuk ciğeriyle ilgili yazıma buradan erişebilirsiniz.

Ön Hazırlık:
Soğan irice yemeklik veya yarım ay doğranacak. Ciğerin fazla yağları kesilip atılacak. Ciğer aralarında bulunan tavuk yüreğinin yağlı damarlı kısmı kesilecek ve ardından uzunlamasına ikiye bölünecek. Bölünen kısımlarda olabilecek pıhtılaşmış kan çıkarılacak. Peşinden ciğer orta irilikte kuşbaşı doğranacak. Temizlenen, doğranan ciğer ve yürek; bol su ile berrak suyu çıkıncaya kadar birkaç kez çeşme suyunda yıkanacak ve süzülecek.

Ciğerin Haşlanması:
Doğranmış ve yıkanmış ciğer tencereye konulacak. Üzerini örtecek kadar soğuk su ilave edilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra ciğer 5 dakika kısık atşte haşlanacak ve ocaktan alınacak. Ardından bol su ile yıkanacak ve süzülecek.

tavuk cigeri 2

Maharetini Göster:
Tavaya zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine soğan ilave edilecek ve diriliği gidinceye kadar orta ısıda kavrulacak. Peşinden haşlanmış tavuk ciğeri, karabiber, pul biber, tuz ilave edilecek ve karıştırılacak. Malzemeler ara ara karıştırılarak (ocağın alev durumuna göre) en fazla 5 dakika kavrulup, ocaktan alınacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com